FORUMOWO I PERSONALNIE
Imię: Jakub Cezary
Skąd sie wzięła moja ksywka: Wzięła się od moich długich włosów Kumple stwierdzili (jakieś 2 latka temu ...) , że moje włosy im coś przypominają . A mianowicie - szopę ! (Wiadomo , dużo włosów , po w-f : nieład .) Ja się na takiego nicka nie zgodziłem , więc padło na strzecha . Gdzie strzecha jest ? Na szopie ? Na chacie ? Na kurniku ! Na końcu sam zmieniłem "k" na "q" , aby lepiej wyglądało .
[b]Skąd się wziął mój avatar: Stąd , że lubię Iron Maiden .
Rodzeństwo: Nie stwierdzono .
Motto: Jak byłem mały , to często oglądałem te animowane Asterixy (co w tym dziwnego ?) . Padł tam kiedyś tekst : "Żyję by jeść , jem by żyć" i on jest moim mottem
(Coś musiałem dać , a nic mi nie przychodziło do głowy , hehe)
Ulubiony cytat: "Tylko dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka . Chociaż tego pierwszego nie jestem pewien ..." - Albert Einstein . A z filmowych - ogólnie Monty Phyton .
Za 10 lat: Polska będzie jeszcze większym "zadupiem" , do tego czasu "zaliczymy" jeszcze 389029 końców świata , a ja będę miał 24 lata ...
O innych forumowiczach: całkiem sympatyczna brygada .
Ulubiony moderator: nie będę się podlizywał
Najbardziej znienawidzony moderator: nie mam , a nawet jakbym miał to bym nie powiedział ani jawnie (nie będę się narażał ...) , ani tajnie (mam uprzedzenia do takich "tajności"
) .
KOMPUTEROWO:
Sprzęt: Celeron 2,2Ghz , GeForce FX 5700 128mb , 512 RAM - i to chyba tyle z ważniejszych . Poza tym zbieram na update - procek 3,2 Ghz , jakaś nowa grafa (wybiore jak już będzie G3 , Oblivion i Wiedźmin) i dodatkowe 512 RAM-u .
Teraz gram w: 98% - Enemy Territory , 2% - Noc Kruka , MOHPA , Rome Total War .
Ulubiony gatunek gier: cRPG .
Ulubiona gra: ET , Far Cry , saga Gothic , Neverhood , K&M .
Największy zawód: Driv3r .
Najbardziej oczekiwana gra: G3 , Oblivin , Wiedźmin , dodatek do Roma - Barbarian Invasion .
ROZRYWKOWO:
Jeśli nie komp to co? Czyli hobby: szachy , tenis ziemny .
Teraz czytam: ogólnie Pratchett , Christie , King .
Ulubiona książka: patrz : wyżej + LotR .
Teraz słucham: dźwięków ulicy
A serio - metalu .
Najlepszy zespół muzyczny: Iron Maiden , Marilyn Manson , Judas Priest , Poets of the Fall , Pink Floyd .
Ulubiony film: Forrest Gump , Braveheart , Pianista , Życie jest piękne , Truman Show , ogólnie Monty Phyton , saga Gwiezdnych Wojen (wiem , że filmów wymieniłem całkiem sporo , ale są z różnych gatunków , w których są ulubieńcami
)
Najlepszy aktor/aktorka: Mel Gibson , Jim Carrey , Tom Hanks , ogólnie Monty Phytonowcy
Sport: piłka nożna , tenis ziemny , pingpong .
Na bezludną wyspę zabrałbym: nic bym nie zabierał , bo bym tam nie pojechał ...
Wymarzone wakacje: 3 razy dłuższe (tzn. 6 miesiecy
) . A miejsce - obojętnie jaka plaża , nad obojętnie jakim ciepłym morzem .
SZKOLNIE ( tfuu... )
Ulubiony przedmiot szkolny: fizyka , historia , chemia .
Znienawidzony przedmiot szkolny: biologia .
Parę słów o szkole: najnudniejszym obowiazek .
EMOCJONALNIE:
Wzór do naśladowania: nie mam , nie potrzebuje , ale jeśli muszę wybierać JP2 Wielki .
Przyjaciel to: ktoś zaufany i sprawdzony .
Najszczęśliwsze dni: trudno wybrać .
Najbardziej cenię w ludziach: szczerość i spontaniczność .
Najbardziej mi mierzi w ludziach: głupota ?
Co cenię w sobie: nietypowość , zdolności adaptacyjne
Co chcę zmienić: zapuścić wąsy .
Przedmioty, z którymi jest się emocjonalnie związanym: TOP SECRET ...
RÓŻNIE ( a nawet bardzo... )
Gdybym był(a) władcą galaktyki: na pewno miałbym wszystko , na pewno byłbym nieszczęśliwy .
Ulubione trunki: nie piję .
Stosunek do rządu: bardzo negatywny . Określam go mianem "Totalnie Skaszaniony , Syfny , Nudny , Groteskowy Latający Cyrk Monty Phytona W Wydaniu Debili"
Powód i dzień swojej śmierci: dzień mojej śmierci : a) oby był jak najpóźniej ; B) żadne Święto / urodziny / ślub itp. , bo zostaje potem bardzo smutna pamiątka
. Powód - starość
Czego bym w życiu nie zrobił: nigdy bym się nie sprzedał , tak jak to robią w Big Brotherze czy w tym programie , gdzie jedzą kozie oczy i 0,5 metrowe bycze penisy ...
Ostatnia przysługa, która wyszła mi bokiem: nie ma .
Zawsze marzyłem o: długim i szczęśliwym życiu z ukochaną żoną , pięknymi dziećmi i innymi bliskimi
Rozczarowałem się: TANDETNĄ muzyką w radiu , pogodą w maju i czerwcu , wyborem Busha na 2 kadencję .
Rozśmieszyło mnie: Monty Phyton ? Książki Prachetta ?
Czym skorupka za młodu nasiąkła: niczym , bo się stłukła .
Czego Jaś się nie nauczył: nierobienia absurdalnych rzeczy .
Co to jest lotopałanka: jakieś zwierzątko .