A wiec mam pytanie czy ktos mi moze powiedziec u kogo mozna nauczyc sie walczyc bronia dwureczna a także co zrobic zeby zostac paladynem. Prosze o szybkie odpowiedzi!!!!
Przypuszczam że jesteś Strażnikiem. Mistrzostwa nauczy cię Wolfbang czy jak mu tam. Jest on w Koszarach, nosi Cieżką Zbroję Strażnika. A bycie paladynem to długa droga czeka Cię. Nastapi to w bodajże w 3 lub 4 rozdziale. A zbroję Paladyna dostaniesz w przedostatnim rodziale.
Vampire ja jestem najemnikiem i juz odkrylem ze nauczyc sie moge u Corda i Roda:P Tylko teraz nie wiem u kogo kupic jakas dobra bron dwureczna =( A jeszcze jedno pytanka. Czy ktos wie skad wziasc Magiczna Rude???
To w takim razie PALADYNEM nie zostaniesz. Dobre bronie będa np. w Górniczej Dolinie (ukryty topór dwuręczny który zadaje chyba 75dmg). A co do rudy to pewnie Benet chce? Trochę jej jest na tym terenie gdzie jesteś. W kopalniach musisz szukać, na ogól sa tam szkielety lub mrówko-podobne pełzacze. Poczekaj chwilę, kiedyś Benet sam bedzie miał rudę, kupisz od niego i już:]
Dobre bronie dwuręczne będziesz mógł kupić od 2 rozdziału.
Łowcą smoków zostaniesz zaraz na początku 3 rozdziału, jak uwolnisz Benneta z więzienia w Khorinis (zostanie zamknięty za zabójstwwo)
Bennet będzie miał rudę na początku 5 rozdziału.
Jedna bryłka rudy leży przy runie teleportacji do przełęczy Górniczej Doliny, a poza tym sprzedaje chyba 1 Lutero w Gornym Mieście.
Walki bronią dwuręczną do 100 uczy Łowca smoków w obozie przed lodowym smokiem.
A z broni to sobie zrobisz Świętego Kata
Nie zrobi Świętego Kata gdyż nie jest paladynem. Zrobi sobie Cięzkie Magiczne Ostrze na Smoki. Rozmawiałem z Rychem na GG i wsystko mu tam wyjaśniłem. Temat zamykam.