Dzięki Kinectowi porusza się całe ciało. Niektóre tytuły wymagają od gracza skakania, kucania, podskoków, i przede wszystkim - zwłaszcza przy grach tanecznych - ruszania się całego ciała. Monitorowany jest cały ruch ciała. Świetnie można się zabawić (i przy okazji poćwiczyć) przy czymś takim jak Just Dance 3 czy Dance Central 2.
PS Move jest zaś dokładniejszy. Tylko te całe pałeczki widzą niestety tylko ruch rąk. Chciałabym kupić konsolę m.in. ze względu na tańczenie, ale w move sprowadzałoby się to do gestykulacji, ewentualnie jak kupiłabym matę - do skakania po strzałkach. Ale taki taniec na strzałki ma jak dla mnie mało wspólnego z tańcem. To wręcz chora zręcznościówka, kinect pod tym względem jest fenomenalny. Nie znam jednak całej gamy możliwości move, może się więc mylę a pro po tańczenia? Generalnie konsole Sony zawsze były u mnie, czy to PS1 czy 2. Playstation dysponowało zawsze troszkę grami rpg, a Xboxa odbierałam jako konsolę głównie prorodziną czy do zabawy w gronie przyjaciół.
No więc doradźcie mi jak to z tymi konsolami jest. Teraz praktycznie większość gier wydawane jest na obie platformy, prawda? Czy Playstation Move może zaoferować coś równie dobrego jak Just Dance? Bo względnie widziałam jakieś gierki na move, ale typu zabijanie owadów, siatkówka (która wydawała się mniej statyczna niż te owady, ale i tak, stoi się w miejscu).