Tu jest problem, gdyż ani tu ani tu nie ma. Na allegro jest podstawka i chyba dwa dodatki, wszystko oddzielnie. Kupiłbym diamentową edycję, ale jej nigdzie nie ma;/. A ferie świąteczne coraz bliżej.
Minąłeś się o dobre 5 lat, jeżeli nie więcej. 'NWN' to już klasyk i raczej w normalnym paku go nie otrzymasz. Trzeba czekać na coś w stylu 'Kolekcja Wszechczasów', która również się szybko rozchodzi.
Pirat NWN? Nah. Więc trzeba czatować. Widziałem co prawda jakąś kolekcję wszech czasów ale to kosztowało całą stówę i pewny nie jestem czy tam wszystko było.
Mam tą grę, brat przywiózł z Angli, dodatkowo kumpel załatwił spolszczenie. Problem w tym że próba instalacji kończy się tym że gra chce coś zmieniać konfigurację systemu (taki komunikat mi wyświetla) więc boję się instalować żeby mi w systemie nie namieszało. Gra jest orginalna, 3 płyty + płyta ze spolszczeniem, które orginalne chyba nie jest (nic to, bo mieszać w systemie chce instal disc).
Czemu piszę to tutaj ? Proste...grę dostać niełatwo, a "przejechać się" nietrudno. Uważajcie przy zakupach.
grę dostać niełatwo, a "przejechać się" nietrudno. Uważajcie przy zakupach.
No ale u Ciebie to jednak problem albo z nieoryginalnym spolszczeniem, albo z działaniem brytyjskiego produktu na polskim systemie operacyjnym (choć to ostatnie to jednak nie powinno mieć miejsca...)
Ale polską wersję gry bardzo łatwo zdobyć za przyzwoitą cenę na Allegro - ot, po jakichś dwóch minutach szukania:
Oczywiście jeśli ktoś ma fanaberie, że gra musi być nówka, lub chciałby mieć na oddzielnych płytkach: podstawka, HoW, SoU i Kingmaker (bo w Diamentowej na dvd chyba instaluje się wszystko razem do kupy), to musi czekać cierpliwie i polować...