Nasza sesja ruszy, gdy tylko otrzymam wszystkie postacie. Każdy z Was będzie miał założony własny temat, w którym będę prowadził mu grę. Proszę POD ŻADNYM POZOREM nie zaglądać do tematów innych graczy, chyba, że chcecie popsuć sobie zabawę. Każda postać, którą napotykacie, zabijacie, ratujecie, z którą rozmawiacie, może być innym graczem i na tym polega cała radość zabawy
Nie należę do MG lubujących się w zabijaniu graczy i uprzykrzaniu im życia ponad miarę. Wszelkie zdarzenia w trakcie sesji będą możliwie najbardziej logiczną konsekwencją podejmowanych przez Was działań i sposobu ich opisania. Jednakowoż ta konkretna sesja niesie ze sobą o wiele wyższe ryzyko śmierci postaci, ze względu na charakter samego systemu. Omawiałem to już w temacie z zapisami, wszyscy wszystko wiedzą, jak sądzę, a jeśli nie, to niechaj się dopytują tutaj.
W trakcie sesji możecie oczywiście pytać mnie o różne rzeczy na gg, jeśli nie chcecie robić mechanicznego off-topu ("Ej, gdzie on dokładnie stał, bo nie skumałem?", "Napisałeś, że to i to, ale tzn że co?"), choć mnie nie przeszkadza, jeśli dopytacie o coś w poście pomiędzy narracją, akcją lub dialogiem.
Chciałbym wprowadzić jeden wymóg odnośnie udziału w sesji. Każdy, kto chce grać, zobowiązuje się do pisania przynajmniej (choć lepiej, by było ich więcej) jednego posta na dzień. Tym samym unikniemy sytuacji, w której inni gracze, będący aktualnie w interakcji z nieodpisującym, będą musieli czekać na jego odpowiedź. Rozumiem, że ktoś może nie mieć czasu albo internetu, nie macie się bawić na gwizdek, bo ta sesja jest dla Was, ale nie gracie w nią sami Jeśli ktoś będzie sobie olewał towarzystwo lub z jakichś obiektywnych względów nie będzie mógł grać, to będę zmuszony zadecydować za niego w jakiejś sprawie, czego nie lubię.
O planowanych nieobecnościach, wątpliwościach i problemach ogólnych proszę pytać tutaj lub na PM, jeśli dotyczą samej fabuły i miałyby zdradzić co kto gdzie robi.
Jeśli wszystko jasne zaczniemy na dniach, może nawet teraz usiądę do tematów osób, które nadesłały mi już postacie (DO KTÓRYCH PROSZĘ NIE ZAGLĄDAĆ! Nic nie tracie na tym, że rozpoczęli wcześniej, tutaj będzie duże pole do indywidualnych popisów ). Dam Wam znać, podsyłając linki do Waszych tematów. Poprzednie sesje były zabezpieczone hasłem. Tutaj, przynajmniej chwilowo, zrezygnuję z tego zabezpieczenia. Dzięki temu postronni użytkownicy forum będą mogli obserwować Wasze wątki i być może wciągnąć się w nie do następnej sesji. Jeśli ktoś poza mną - MG i graczem z danego tematu pisałby w nich cokolwiek, wtedy będę czyścił i założę hasło, ale liczę, że nie będzie to konieczne.
Jeśli nie wszystko jasne, to pytajcie niżej.
[Dodano po dobie]
Ech... czy ja zawsze muszę robić ludziom tematy o tak nieludzkich porach?
Dobra, pierwsze wątki już są, czekam na spóźnialskich, proszę się wzajemnie nie podglądać i jedziemy z koksem (i uranem)
[Dodano po 13 dniach]
Na jutro muszę napisać wstęp do magisterki, na pojutrze prezentację zaliczeniową, następnie z środy na czwartek i z czwartku na piątek jestem w pracy do mniej więcej 4 rano, by w piątek wrócić po 5 i iść na 8, a potem jeszcze również na piątek napisać recenzję książki, której nie zdążyłem jeszcze przeczytać w całości. To oznacza, że mogą wystąpić przerwy w transmisji do piątku włącznie, więc proszę się nie zżymać, choć w miarę możliwości postaram się odpisywać