Marszałek Wojny
Ilość postów: 12240
Klasa: Kosmiczny Marines
Generalnie nie ukończyłem tego zadania, bo oprócz tych korzeni trzeba zebrać jeszcze dwa inne składniki (wszystkiego po dwadzieścia sztuk) ;P Patrząc jednak na podobne misje jako nagrodę dostaniemy kilka przydatnych mikstur lub spory mieszek złota.
Uczeń Kasiarza
Ilość postów: 1257
Klasa: Złodziej
Co do korzenia Nirnu to mogę się wypowiedzieć. Jest w Skyrim jego specjalna odmiana. Z nią jest związana pewna misja i bardzo ciekawa moc. Nie będę spojlerować. Misję można zacząć w Czarnej przystani. Wystarczy wejść do pewnego domku(ruin na odludziu) Więcej nie powiem. (chyba że ktoś chce to niech pisze na PW)
Ilość postów: 4
Witam wszystkich pozytywnie zakręconych.Po letniej przerwie wróciłem do Skyrim i napotkałem czerwony korzeń nirnu, może ktoś coś wie na jego temat?
Skrytobójca
Ilość postów: 602
Klasa: Zabójca
Zadanie, gdzieś koło miesca gdzie znalazłeś ten korzeń jest taki domek z alchemikiem z Oblivionu i z dziennikiem, po zebraniu 30 takich korzeni zanosisz je alchemiczce chyba koło Wichrowego tronu na farmie korzeni Nirnu, a w nagrodę oprócz śmieci dostajesz skilla, że masz pewną szansę (nie taką małą), że zamiast 1 mikstury uwarzysz 2 identyczne.
Ilość postów: 4
Dzięki Bhaal998
Rozumiem że mówimy o czerwonym,a dokładnie szkarłatnym korzeniu nirnu, a nie o zwykłym "niebieskim" ,niedługo zamieszczę na YouTube to będzie wiadomo dokładnie o co chodzi.
Skrytobójca
Ilość postów: 602
Klasa: Zabójca
Tak chodzi o czerwony. Jeszcze jeśli ktoś się interesuje alchemią to dodam, że szkarłatny korzeń i zwykły mają te same efekty alchemiczne - jakby ktoś chciał sobie poodkrywać.