Hmmm... Aż 20 faktów, no będzie problematycznie
1. Moje życie kręci się wokół języków.
2. Bo jestem Ślązakiem, chociaż znam go w małym stopniu.
3. Od podstawówki (aż do dziś) towarzyszy mi angielski (w gimnazjum przez rok był też niemiecki).
4. Na maturze zdałem podstawę francuskiego.
5. A na studiach mam hiszpański, combo breaker!
6. Z używek - nie palę, jak jest okazja to wypiję browara
7. Aha, nie chodzę na dyskoteki bądź inne potańcówki. Nie umiem ruszać się na parkiecie i nie przepadam za tańcem.
8. Powtarzając za niektórymi tutaj, również nie mam dziewczyny (i nie miałem).
9. Lubię oglądać kabarety (polskie i niektóre zagraniczne - Monty Python, Umbilical Brothers).
10. Często słucham muzyki (rock i metal). Brak jednego ulubionego zespołu, po prostu włączam radio pandora i leci sobie.
11. Chwilami zabijam czas rozwiązując krzyżówki lub sudoku (najdziwniejszą porą na krzyżówki była 3 w nocy, jak większość imprezowiczów poszła nynać. Została tylko koleżanka i ja).
12. Bardzo lubię czytać. Przeczytałem już dość sporo książek fantasy, a jeszcze wiele przede mną. Tutaj również nie jestem w stanie podać ulubionego tytułu albo autora.
13. Co by tu jeszcze... no tak, anime i manga. Żadnej mangi nie przeczytałem. Spośród anime - całe Dragon Ball (moje ulubione
), z czasów podstawówki to pamiętam jeszcze Rycerzy Zodiaku, Pokemony, coś tam o czarodziejkach było, o jakimś samuraju co zbierał kule mocy do swojego miecza (chyba w rękojeści miał otwór). Kilka lat temu trafiłem na Blue Dragona, widziałem Spirited Away... I to tyle co na teraz pamiętam.
14. Ah, no jestem śpiochem. Lubię spać i wylegiwać się rankiem. Niestety wstawanie o 6 rano w soboty i niedziele mi to uniemożliwia.
15. Ulubiony kolor... Stawiałbym na czarny, aczkolwiek nie wybrałem nigdy tego najbardziej ulubionego.
16. Lubię herbatę, rzadko pijam kawę (chyba, że mam zamiar czuwać całą noc, aczkolwiek ostatnio na konwentach udaje mi się to i bez kofeiny).
17. Konwenty, jak mogłem zapomnieć
Jak już wspominałem, od 4 lat jeżdżę do Poznania, byłem też parę razy we Wrocku, raz w Krakowie, z jednymi znajomymi organizujemy imprezy w Opolu, a drudzy robią to w Rybniku (Rybnik to akurat mangowe imprezy. Trochę nie moja działka, ale pomagam i tak).
18. Sport... Z letnich dyscyplin to chętnie piłka nożna, koszykówka czy siatkówka (nie znaczy, że jestem w to świetny), pojeżdżę na rowerze, mogę pograć w tenisa itd. Spośród zimowych to jedynie łyżwy, narty i snowboard odpadają bo nie umiem. Rzadko oglądam sport w telewizorze. Zresztą w ogóle mało zaglądam w odbiornik.
19. Jeśli chodzi o instrumenty, no gram na nerwach. I to chyba tyle, talentu do muzykowania nie odkryłem.
20. Uff, to już ostatni. Lubię mitologię. Skandynawską, egipską, słowiańska też jest spoko, celtycka (oczywiście Rzymian i Greków to podstawa).
Bonus - 21. Jestem fanem komiksu, ulubiony tytuł to Asterix i Obelix!