Która część Drakensanga jest lepsza?
The dark eye - więcej towarzyszy, lepsza fabuła, więcej przedmiotów, lokacji i jest dłuższa
The river of time - naciągana fabuła, mało przedmiotów jednego rodzaju (np. broń szermiercza), mało towarzyszy, słabe zadania poboczne, krótsza
Głosuje na the dark eye
Kim są najlepsi towarzysze w drugiej części?
Najbardziej spodobał mi się Jaakon, reszta wydwała mi się nudna (może z powodu tego, że byli w poprzedniczce), Fayris nie miałem okazji poznać
Kim są najlepsi towarzysze w pierwszej części?
Gwendala - za wygląd
Jon von Anderstein - za przydatność i za to, że jest przymulony i często zamyślony
Fogrimm - za to, że jest krasnoludem i lubi walkę oraz piwo
Traldar - ma bardzo dobry miecz i jest rycerzem
Rhulana - za zadanie poboczne z jej udziałem, za to, że może nosić rzeczy dla amazonki i za przydatność
Dranor - za rozmowy z Gladys w domu i podrywanie kobiet
Gladys - za wygląd, rozmowy z Dranorem w domu i przyjazne nastawienie
The dark eye - więcej towarzyszy, lepsza fabuła, więcej przedmiotów, lokacji i jest dłuższa
The river of time - naciągana fabuła, mało przedmiotów jednego rodzaju (np. broń szermiercza), mało towarzyszy, słabe zadania poboczne, krótsza
Głosuje na the dark eye
Kim są najlepsi towarzysze w drugiej części?
Najbardziej spodobał mi się Jaakon, reszta wydwała mi się nudna (może z powodu tego, że byli w poprzedniczce), Fayris nie miałem okazji poznać
Kim są najlepsi towarzysze w pierwszej części?
Gwendala - za wygląd
Jon von Anderstein - za przydatność i za to, że jest przymulony i często zamyślony
Fogrimm - za to, że jest krasnoludem i lubi walkę oraz piwo
Traldar - ma bardzo dobry miecz i jest rycerzem
Rhulana - za zadanie poboczne z jej udziałem, za to, że może nosić rzeczy dla amazonki i za przydatność
Dranor - za rozmowy z Gladys w domu i podrywanie kobiet
Gladys - za wygląd, rozmowy z Dranorem w domu i przyjazne nastawienie