[W2] Błąd CRC
Ja nie wiem, czy to już desperacja, czy jeszcze jakaś głupia nadzieja. Przejrzałam już chyba miliard for na necie, ale nawet info na stronie Wiedźmina mi nie pomogło, a błąd nadal wyskakuje i już drugi dzień się morduje z grą. ;P A naprawdę nie chce mi się biegać do sklepu i wymieniać gry. Jeszcze tylko nie próbowałam odpalania na innym kompie, bo czekam na siostrę i jej sprzęt, ale może ktoś z was odkrył jakiś magiczny sposób na ten błąd? Poza przecieraniem płytki, zabawą z boostowaniem, zmianami trybu transferu danych, czy instalowaniem z dysku twardego ;P
Instalacja się zakończyła? Może wystarczy podmienić jakiś plik?
A jeśli nie zakończyła - sio do sklepu. Crc to suma kontrolna danych, może masz uszkodzoną pytę?
A jeśli nie zakończyła - sio do sklepu. Crc to suma kontrolna danych, może masz uszkodzoną pytę?
Na gram.pl było coś o tym, że ktoś zrobił obraz płyty na lapku i w ten sposób zainstalował u siebie.
Na Warowni Starego Morza:
inna porada, to samo forum:
kolejna opcja:
Na Warowni Starego Morza:
Cytat
Pragnę pogłębić problem ale i uspokoić graczy. Otóż 2 godziny temu bylem w empiku na wymiane edycji premium na nową. Wymieniłem. Jak się okazało to nie wina nośnika. Przynajmniej moim przypadku.
To wina nagrywarki,otóż ściągnełem nowe sterowniki do niej i nadal wyskakuje błąd. Nawet z nową płytą. Prawdopodobnie wszyscy tutaj mamy nagrywarki samsunga.
To wina nagrywarki,otóż ściągnełem nowe sterowniki do niej i nadal wyskakuje błąd. Nawet z nową płytą. Prawdopodobnie wszyscy tutaj mamy nagrywarki samsunga.
inna porada, to samo forum:
Cytat
Miałem ten sam błąd. Mi pomogło wyłączenie antywirusa avasta i firewalla COMODO. Próbowałem 5 razy instalować, za każdym razem miałem w tym samym miejscu błąd. Po wyłączeniu antywirusa i firewalla poszło za pierwszym razem.
kolejna opcja:
Cytat
Szczerze mówiąc - większość problemów związanych z błędem CRC - nie wynika z wadliwości nośnika, a problemów z napędem optycznym lub jego oprogramowaniem (sterownikami,biosem etc...). Tak więc nim zaczniecie reklamować swoje nośniki - spróbujcie zainstalować gre na innym napędzie - a najlepiej zaktualizujcie bios/sterowniki waszego napędu. Tutaj zachęcam do poczytania na ten temat:
http://www.cdrinfo.pl/biosy
A jeśli byscie mieli dalej problemy - to zarejestrujcie sie na tamtejszym forum - tam na pewno znajda się ludzie którzy krok po kroku pomoga wam zaktualizować to co trzeba w waszym napędzie.
http://www.cdrinfo.pl/biosy
A jeśli byscie mieli dalej problemy - to zarejestrujcie sie na tamtejszym forum - tam na pewno znajda się ludzie którzy krok po kroku pomoga wam zaktualizować to co trzeba w waszym napędzie.
Ale że jak Cię odesłali do REDów? Nie chcą Ci nowej gry dać? Oo I tak o, kopnęli w tyłek i kazali iść do producenta?
Z strony Wiedźmina:
Cytat
Błąd CRC przy instalacji
1)Podczas instalacji prosimy wyłączyć program antywirusowy
2)Możliwe jest że czytnik DVD nie jest kompatybilny z płytą w formacie DVD9 - prosimy spróbować ręcznie skopiować pliki z obu płyt na dysk twardy i stamtąd zainstalować grę, również z wyłączonym programem antywirusowym
3)Aby ostatecznie wyeliminować winę napędu DVD, prosimy spróbować zainstalować grę na innym komputerze - również z zastosowaniem w/w zaleceń
4)Uszkodzona płyta podlega reklamacji w sklepie, jeżeli mimo wszystko takie rozwiązanie nie jest satysfakcjonujące - prosimy o kontakt pod adresem
1)Podczas instalacji prosimy wyłączyć program antywirusowy
2)Możliwe jest że czytnik DVD nie jest kompatybilny z płytą w formacie DVD9 - prosimy spróbować ręcznie skopiować pliki z obu płyt na dysk twardy i stamtąd zainstalować grę, również z wyłączonym programem antywirusowym
3)Aby ostatecznie wyeliminować winę napędu DVD, prosimy spróbować zainstalować grę na innym komputerze - również z zastosowaniem w/w zaleceń
4)Uszkodzona płyta podlega reklamacji w sklepie, jeżeli mimo wszystko takie rozwiązanie nie jest satysfakcjonujące - prosimy o kontakt pod adresem
Cytat
1. Łatwiejszy i bardziej stabilny system instalacji oraz aktywacji gry. Więcej szczegółów już wkrótce.
2. DLC „Kłopoty z Trollem” będzie również częścią patcha. Koniec problemów z osobnym pobieraniem tej zawartości.
3. Usunięte problemy ze ściąganiem pozostałych darmowych DLC. Launcher gry poprawnie wykrywa i uaktualnia poszczególne moduły.
4. Poprawiona wydajność. Animacja płynniejsza do 30% oraz szybsze ładowanie gry – w zależności od sprzętu gracza oraz wersji gry – właściciele pudełkowego Wiedźmina 2 zauważą największą poprawę.
5. Poprawiono błędy powodujące zamykanie aplikacji, szczególnie podczas zapisywania i ładowania stanu gry.
6. Mapowanie klawiszy ruchu – teraz można przyporządkować ruch kursorom oraz klawiszom numerycznym.
7. Dodana opcja odwrócenia osi myszy
8. Technologia nVidia surround Vision działa poprawnie
9. Poprawione auto-wykrywanie konfiguracji sprzętowej w celu lepszej wydajności podczas właściwej rozgrywki
10. Usunięty błąd w queście „Klątwa Krwi” uniemożliwiający jego zakończenie
11. Po wygraniu mini-gry z mnichem GOG.com, link teraz wyświetla się poprawnie.
12. Poprawione napisy w sekcji GOG.com
2. DLC „Kłopoty z Trollem” będzie również częścią patcha. Koniec problemów z osobnym pobieraniem tej zawartości.
3. Usunięte problemy ze ściąganiem pozostałych darmowych DLC. Launcher gry poprawnie wykrywa i uaktualnia poszczególne moduły.
4. Poprawiona wydajność. Animacja płynniejsza do 30% oraz szybsze ładowanie gry – w zależności od sprzętu gracza oraz wersji gry – właściciele pudełkowego Wiedźmina 2 zauważą największą poprawę.
5. Poprawiono błędy powodujące zamykanie aplikacji, szczególnie podczas zapisywania i ładowania stanu gry.
6. Mapowanie klawiszy ruchu – teraz można przyporządkować ruch kursorom oraz klawiszom numerycznym.
7. Dodana opcja odwrócenia osi myszy
8. Technologia nVidia surround Vision działa poprawnie
9. Poprawione auto-wykrywanie konfiguracji sprzętowej w celu lepszej wydajności podczas właściwej rozgrywki
10. Usunięty błąd w queście „Klątwa Krwi” uniemożliwiający jego zakończenie
11. Po wygraniu mini-gry z mnichem GOG.com, link teraz wyświetla się poprawnie.
12. Poprawione napisy w sekcji GOG.com
Oto lista poprawek jakie wejdą wraz z patchem 1.1, całkiem sporo, no i co ważne dla tego tematu, naprawiono błąd przy instalacji