Nasza sesja ruszy gdy tylko otrzymam wszystkie postacie. Każdy z Was będzie miał założony własny temat, w którym będę prowadził mu grę. Proszę POD ŻADNYM POZOREM nie zaglądać do tematów innych graczy, chyba, że chcecie popsuć sobie zabawę. Każda postać, którą napotykacie, zabijacie, ratujecie, z którą rozmawiacie, może być innym graczem i na tym polega cała radość zabawy
Nie należę do MG lubujących się w zabijaniu graczy i uprzykrzaniu im życia ponad miarę. Wszelkie zdarzenia w trakcie sesji będą możliwie najbardziej logiczną konsekwencją podejmowanych przez Was działań i sposobu ich opisania.
W trakcie sesji możecie oczywiście pytać mnie o różne rzeczy na gg, jeśli nie chcecie robić mechanicznego off-topu ("Ej, gdzie on dokładnie stał, bo nie skumałem?", "Napisałeś, że to i to, ale tzn że co?"), choć mnie nie przeszkadza, jeśli dopytacie o coś w poście pomiędzy narracją, akcją lub dialogiem.
Chciałbym wprowadzić jeden wymóg odnośnie udziału w sesji. Każdy, kto chce grać, zobowiązuje się do pisania przynajmniej (choć lepiej, by było ich więcej) jednego posta na dzień. Tym samym unikniemy sytuacji, w której inni gracze, będący aktualnie w interakcji z nieodpisującym, będą musieli czekać na jego odpowiedź. Rozumiem, że ktoś może nie mieć czasu albo internetu, nie macie się bawić na gwizdek, bo ta sesja jest dla Was, ale nie gracie w nią sami Jeśli ktoś będzie sobie olewał towarzystwo lub z jakichś obiektywnych względów nie będzie mógł grać, to będę zmuszony zadecydować za niego w jakiejś sprawie, czego nie lubię.
O planowanych obecnościach, wątpliwościach i problemach ogólnych proszę pytać tutaj lub na PM, jeśli dotyczą samej fabuły i miałyby zdradzić co kto gdzie robi.
Jeśli wszystko jasne zaczniemy w tym tygodniu, gdy tylko dostanę ostatnią postać. Dam Wam znać.
Jeśli nie wszystko jasne, to pytajcie niżej.
[Dodano po 26 dniach]
Przepraszam za chwilowy zastój, ale mój tryb życia zmienił się ostatnio na nocno-nocny i zdycham Mam nadzieję, ze jeśli nie jutro to w niedzielę poodpisuję wszystkim.
[Dodano po 2 dniach]
Darujcie, jeśli komuś nie odpisałem, ale i tak naraziłem życie i ostatnie siły Reszta odpisów jutro (dzisiaj) bankowo, jak wreszcie się wyśpię
[Dodano po 19 dniach]
Dzisiaj (sobota) raczej nie zdążę Wam odpisywać, odpowiedzi zapewne w niedzielę.
[Dodano po roku]
Wracam z pracy około 6 rano, więc odpowiedzi jutro gdy się wyśpię
[Dodano po 7 dniach]
Odpowiedzi dziś godziną nocną, wczoraj byłem 40 godzinę bez snu, dziś jestem od rana w robocie, więc od 22 do 24 można wyczekiwać
[Dodano po 14 dniach]
Wybaczcie opóźnienia, pół życia zabiera mi praca, drugie pół uczelnia, a nędzne resztki tego, co pozostaje zamiast na sen zamieniam na kilka godzin grania w "Diablo 3", żeby wreszcie pocisnąć tę recenzję. Postaram się odpisywać z doskoku w miarę możliwości, korzystając jak np. teraz z chwili wolnej w pracy itp.
[Dodano po 3 miesiącach]
Ostatnia przerwa w transmisji spowodowana jest (i przez jakiś czas zapewne będzie) shitstormem stulecia, który rozpętał się nad moją głową. O odpowiedzi postaram się jutro.
[Dodano po 26 dniach]
Panowie, prowadzimy to dalej? Pytanie kierowane głównie do Vena i Lio, bo Tokar już określił, że jeszcze się z tym pobawi.