Gry na święta!

święta, komputer, gry, real

Jak co roku, prawdziwe święta rozpoczynają się wtedy, gdy na ekranach naszych telewizorów pojawia się reklama Coca-Coli. I tym razem tradycja musiała triumfować, bo znana melodia i nieco zmieniona ramówka (moim zdaniem na gorsze) znów wprowadziły magiczny nastrój. A co kojarzy się ze świętami bożonarodzeniowymi? Tak! Prezenty, kochani materialiści! Nic tak nie cieszy, jak darcie papeterii i innych opakowań, które w swych wnętrzach skrywają najukochańsze przedmioty. Ale pośród kolejnych świątecznych skarpet z zielonymi skrzatami od kochanej babci i perfum od mamusi, znajdują się prawdziwe perełki – gry komputerowe.

Ale, by otrzymać odpowiedni prezent, nie trzeba być już grzecznym przez cały rok (bo któż z nas tak naprawdę jest?). Oj nie! Teraz trzeba w mniej lub bardziej dyskretny sposób wskazać, co Mikołaj ma przynieść. Na przeciw takim zamysłom wyszła branża handlowa oraz markety wielkopowierzchniowe, które w tym roku, poza niskimi cenami, oferują też ciekawy asortyment również w sferze gier.

Na prowadzenie wysunął się zdecydowanie Real, podnosząc wysoko poprzeczkę konkurencji, udostępniając najnowszy dodatek to znanej na całym świecie gry MMORPG – World of Warcraft: Cataclysm za 99 PLN oraz równie świeży tytuł – Fallout: New Vegas za 109 PLN. Poza tym w ofercie znajduje się kilkanaście gier innych kategorii również w niskich cenach (5 PLN! za prawdziwe klasyki bez kosztów wysyłki).

Niestety, Biedronka oraz inne hiper/super/mega markety jak na razie nie oferują poważniejszych tytułów z dziedziny cRPG, ale do świąt jeszcze kilkanaście dni, więc wszystko może się zdarzyć – a może spadająca gwiazdka z nieba spełni wasze najskrytsze marzenia. Pamiętajcie! Magia świąt istnieje, mówię to ja – Lionel, świąteczny elf.

Odpowiedz
Ja nawet jakbym sam sobie kupił prezent pod choinkę to i tak dostałbym gacie albo piżamę... nienawidzę Świąt.
Odpowiedz
Gra na święta? Toż to świństwo, ponieważ obdarowany, zamiast spędzać czas w uroczej atmosferze rodzinnego grona przyklei się do komputera. Wolałbym klocki lego. Dawno nie dostałem klocków lego.
Odpowiedz

Przejdź do cytowanego postu Użytkownik Kresselack dnia sobota, 11 grudnia 2010, 11:04 napisał

Gra na święta? Toż to świństwo, ponieważ obdarowany, zamiast spędzać czas w uroczej atmosferze rodzinnego grona przyklei się do komputera. Wolałbym klocki lego. Dawno nie dostałem klocków lego.

Tylko dzisiejsze klocki lego schodzą na psy. Będąc w czwartek w sklepie z zabawkami, to aż mnie ścisnęło w żołądku z powodu tego, co zobaczyłem. Gdzie te cudowne średniowieczne zamki i smoki?
Odpowiedz
Taaaa, jak ja zawsze chciałem mieć ten duży zamek z lego... Lego z rycerzami - IMHO najbardziej kozacka edycja

Gorsewion
Odpowiedz

Przejdź do cytowanego postu Użytkownik Palooch dnia sobota, 11 grudnia 2010, 11:32 napisał

Taaaa, jak ja zawsze chciałem mieć ten duży zamek z lego... Lego z rycerzami - IMHO najbardziej kozacka edycja

Dokładnie! Najlepszy wybór. Niestety, ja z tych dużych pakietów miałem tylko boisko sygnowane przez Zizou.
Odpowiedz
A ja miałem go!
I faktycznie teraz klocki lego to syf. Najlepsi byli piraci, to były kozaki!
Odpowiedz
panowie widze ze wspominacie stare dobre Lego?? Racja, edycja z zamkiem byla najlepsze zreszta nie ma nic lepszego niz spokojne zlozenie modelu czolgu od ITALERI.
Odpowiedz
Ja też mam zamek, jak i całą ulicę z kamienicami z lego. Zajmują mój jeden parapet (na drugim piętrzy się nieskończony model "Titanica"). Kupione w internecie, bo tam są ładne zestawy. Polecam shop.lego.com
Znalazłem jedyne źródło i cel wszelkiej racji
Odpowiedz
Nie wszystkie legosy obecnie są złe. Star Wars nieźle się trzyma. Modele mają sporo elementów. Kasy tylko na nie brak. Ale jak widziałem ostatnio TIE defendera... Świetny!
Nie liczy się cel a droga do niego

Who's the more foolish: the fool, or the fool who follows him?- Obi-Wan Kenobi
Odpowiedz
Jak nie komputerowa - to zawsze można dostać grę planszową. Chciałam rodzicielce dać odpowiednią listą gier na PC, ale "Carcassonne" i dodatki do niego uważam za równie fajny pomysł. Ah i w realu udało mi się znaleźć "The Elder Scrolls IV: Shivering Isles" za 5 zł i parę innych gier.
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie."
Odpowiedz
Ja nadal się dziwię jak oni ATAT zrobili. Ciekawe czy się rusza, czy tylko stoi w miejscu.
Odpowiedz
← Nowości

Gry na święta! - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...