Gabriela Kownacka nie żyje

gabriela kownacka

Wczoraj to ja byłem orędownikiem złych wieści i niestety dziś też muszę robić za redakcyjnego Gandalfa Szarego. Przed kilkoma godzinami, dyrektor artystyczny Teatru Narodowego Jan Englert, poinformował o śmierci Gabrieli Kownackiej. Aktorka przegrała sześcioletnią walkę z rakiem piersi, miała 58 lat.

Graczom pani Gabrieli przedstawiać nie trzeba. To jej zawdzięczamy piękny i zabójczo uwodzicielski głos Viconii DeVir, który rozpalał zmysły polskich graczy do granic możliwości i wywołał niejedną fantazję seksualną (no kochani, nie trzeba się wstydzić – jesteście wśród swoich!). Do dziś romans ze zniewalającą drowką jest uznawany za najlepszy w dziejach gatunku i trzeba mieć niemały tupet, aby zaprzeczać, iż aktorka nie miała w tym żadnego wkładu. Zapomnieć nie można też o jej dubbingu tajemniczej, stoickiej, lecz równie czarującej tanar'ri – Nie-Sławy. Śmiało można przyznać, że była specjalistką od skrytych i zmysłowych kusicielek.

Pewne jest to, że Gabriela Kownacka pozostanie w sercach wielu graczy, a jej piękny głos i niezaprzeczalny talent, którego fragment mogliśmy podziwiać w serii „Baldur's Gate” oraz „Planescape: Torment”, zapewni jej nieśmiertelność.

Odpowiedz
Daliby już spokój z tym umieraniem ; <
Odpowiedz
Cholera, a ja się zastanawiałem jeszcze parę dni temu, czemu tak dawno nie słyszałem nigdzie jej dubbingu. Wygląda na to, że świetni ludzie powoli się wykruszają. Wielka szkoda.
Odpowiedz
Nikt tak świetnie nie mówił jako drowka i pewnie nikt już nie zdoła. Tak, wielka szkoda.
Znalazłem jedyne źródło i cel wszelkiej racji
Odpowiedz
← Nowości

Gabriela Kownacka nie żyje - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...