„Drakensang: River of Time” – Edycja Kolekcjonerska jak za tłustych lat!

drakensang: the river of time

Kryzys odcisnął swoje piętno na światowej branży gier komputerowych, to niezaprzeczalny fakt. Łatwo wywnioskować, że wyjątkiem nie są tutaj polscy dystrybutorzy, którzy wpadli w nieliche tarapaty, a rok 2009 kompletnie przemodelował siły, dobrze nam wszystkim znane na polskim rynku. To wszystko bardzo ciekawe i można debatować godzinami, kto zyskał, kto stracił i jakie to będzie miało dla nas konsekwencje.

Pewne, niestety bardzo negatywne, następstwa możemy oglądać już dzisiaj. Ceny najnowszych tytułów są bardzo wygórowane i pozbawione jakichkolwiek dodatków. Kiedyś standardem była „stówka” za premierową grę i za tę kwotę otrzymywało się bogatą instrukcję oraz pomocny poradnik (na burżujskim, kredowym papierze!), a także jakiś rarytas (poczynając od breloczków, a kończąc na filmach „making of”). Teraz trzeba przygotować się na cenę o 30 zł droższą, a wraz z pudełkiem dostajemy instrukcję wydrukowaną na papierze jakości papieru toaletowego (tyle tylko, że nijak się tym podetrzeć, bo taka krótka) i pustą przestrzeń. Jest różnica?

To samo tyczy się Edycji Kolekcjonerskich, w których jeszcze trzy lata temu można było ujrzeć masę przeróżnych gadżetów – koszulki, pamięci USB, figurki, noże do listów, skrzynkę po amunicji 7.62 czy nawet flagę ZSRR. Wszystko oczywiście w rozsądnej cenie. Dziś? Jak dostaniesz jakiś specjalny przedmiot, który nasz heros otrzyma na początku gry, to powinieneś skakać z radości. Dodatkowe 80 zł za pieprzone kilka pikseli? Jakieś jaja i ktoś tu sobie chyba kpi.

Dlaczego o tym piszę? A bo dlatego, że firma Techland na pohybel konwenansom, konkretnie pozamiatała konkurencję Edycją Kolekcjonerską „Drakensang: River of Time”. Rozsądna cena i wór gadżetów – czego chcieć więcej?

drakensang: the river of time, edycja kolekcjonerska

Edycja Kolekcjonerska gry Drakensang: River of Time zawiera:

1. Pudełko Kolekcjonerskie Drakensang: River of Time.
  2. Grę Drakensang: River of Time.
  3. Pierwszą część gry Drakensang: The Dark Eye (edycja premierowa).
  4. Płytę z Fan Kit’em (szkice, materiały z gry, making of, tapety).
  5. Płytę z SoundTrack’iem.
  6. Instrukcję do gry.
  7. Oryginalny krasnoludzki smoczy dukat.
  8. Podręcznik gracza systemu The Dark Eye (w oryginalnej wersji angielskiej).
  9. Kości do gry w systemie The Dark Eye.
  10. Sakwę na kości.
  11. Specjalny kod na 4 dodatkowe epickie przedmioty w grze.
  12. Oryginalne karty postaci do gry w systemie The Dark Eye.
  13. Mapę Aventurii do gry w systemie The Dark Eye.
  14. Pocztówki z Aventurii.
  15. Drzewko umiejętności Drakensang: River of Time.
  16. Kamień oświecenia Drakensang: River of Time (świeca).
  17. Koszulkę „Mistrza Gry” Drakensang: River of Time.

Cena – 169,90 zł. Dla fana poprzedniej części, grzech nie kupić. Na marginesie za zwykłą edycję zapłacimy 89,90 zł. Oj.. ktoś w tym Techlandzie dba o nasze portfele.

Odpowiedz
Takiej edycji kolekcjonerskiej nie widziałem od bardzo dawna:O 170zł przy takim bogactwie to śmieszne pieniądze. A pierwsza część była świetna. Ciekawe jak druga. Dodatkowo jeszcze papierówka. Normalnie czapki z głów. Niektóre firmy to potrafią zadbać o konsumentów.
Odpowiedz
Aż łza się w oku kręci. Takiej dobrej edycji kolekcjonerskiej dawno nie wypuszczano już na rynek.
Odpowiedz
Szkoda tylko, że musiałbym zapłać za cos, co już mam (pierwsza część gry)
Odpowiedz
No naprawdę jestem pod wrażeniem, chyba się na tą kolekcjonerkę skuszę
Odpowiedz
Też dumam, czy się nie skusić.
Czy 643 artykuły na GE nie mówią same za siebie?

Najładniejsza laurka, jaką kiedykolwiek dostałem. Dzięki. (;

Odpowiedz
Gra mnie nie interesuje, ja chce tylko dodatki
Odpowiedz
← Nowości

„Drakensang: River of Time” – Edycja Kolekcjonerska jak za tłustych lat! - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...