Jak do tej pory szło mi całkiem nieźle. Niestety próbuję sobie poradzić z drakoliszem już od kilku dni i pomału zaczyna brakować mi i pomysłów i zapału T_T
Gdy tylko ktoś z mojej drużyny (ja - łotrzyk, Deekin i Valen) podchodzi do smoka, to obejmuje go strach i po walce v.v
Ktoś może mi pomóc?!
Zabezpiecz się przed efektem strachu. Załóż jakiś przedmiot który daje właściwość "Niewrażliwość na czary wpływające na umysł". Chyba w pierwszym akcie znajdowało się hełm który to zapewniał. Jeśli nie masz takiego przedmiotu to po prostu wypij przed walką miksturę ochrony umysłu [albo coś w tym stylu]. Taka pomarańczowa o jajowatym kształcie z cieniutką szyjką. Tylko uprzedzam że miksturka ma krótki czas działania wiec w czasie walki pewnie będzie trzeba wypić więcej niż jedną.
Są jeszcze smocze pantofle które, o ile dobrze pamiętam, zapewniają "niewrażliwość na strach". Leżą sobie w stercie czaszek w lokacji w której masz przejścia do wioski, tuneli obserwatorów i miasta illithidów. Łatwo tę stertę czaszek przeoczyć ale poszukaj bo warto.