Pragnę uroczyście przekazać Wam wiadomość w imieniu Świętego Mikołaja, który dzisiejszego wieczora spotkał się z nami w tajemniczym miejscu, by podać zalakowaną kopertę.
Jak się później okazało, w środku znajdowała się kartka z danymi osoby, której zgłoszenie zrobiło największe wrażenie na Mikołaju, oraz dopisek, byśmy niezwłocznie ogłosili tę informację. A jako że zależy nam na prezentach w przyszłym roku, prośbę spełniamy od razu – wspaniały zestaw Kronik Wardstone trafi do Barbary Z. z Krakowa! Nie pozostaje mi nic innego, jak szczerze pogratulować!
W rozwinięciu newsa znajdziecie to, czym na uznanie zasłużyła sobie mikołajkowa laureatka.
Przekupiłam Złego Ducha Świąt i Rudolfa Czerwononosego, żeby postraszyli Św. Mikołaja, że jak nie dostanę zestawu Kronik Wardstone to nikt nie dostanie żadnego prezentu i Świąt nie będzie (*szaleńczy śmiech*)!!! Początkowo Mikołaj nie dał się zastraszyć, lecz po chwili, przestraszony, uciekając, wdrapał się na sam szczyt (*na jego nieszczęście*) najsmuklejszej choinki w całym Mikołajolandzie i prawie by spadł, lecz w końcu zgodził się na obdarowanie mnie tym skromnym upominkiem, więc Rudolf podleciał ściągnął go na ziemię. Mikołaj złożył mi obietnicę, iż takowy prezent otrzymam, a jak wiadomo każdemu dziecku – ŚWIĘCI obietnic dotrzymują.