Nowy plakat "Alicji"

Słyszeliście już, że Tim Burton kręci "Alicję w Krainie Czarów"? Nie...? No, to już wiecie. Tim Burton nakręci "Alicję w Krainie Czarów" i internet już cicho szumi od przeróżnych pogłosek. Niedawno pojawił się nowy plakat ową Alicję reklamujący. Oto on. alicja, plakat
Odpowiedz
Jako wielki fan Burtona już od dawna interesuję się tym filmem. Mam pewne obawy, czy ekranizacja nie będzie...no nijaka. Taka jak większość filmów o Alicji w Krainie Czarów, a było ich multum.
Swoją drogą z ciekawych zdjęć, jest
Alicja w opadającej sukience
Dość, cóż, odważne podejście do tematu, nie przeczę.

Odpowiedz
Odważne chyba tylko o tyle, że Alicja ze zdjęcia wygląda na dorosłą raczej kobietę. Trudno fotos określić jako odważny w sytuacji, gdy Dodgson robił TAKIE zdjęcia. 150 lat temu, w wiktoriańskiej Anglii zapewne było to równie dosadne jak dzisiaj.
Młodość i niedojrzałość mijają z czasem, ignorancję pokonać można nauką, a pijaństwo trzeźwością, za to głupota jest wieczna. - Arystofanes
Odpowiedz
O upodobaniach autora książki było głośno swego czasu, aczkolwiek, zdjęcie widzę pierwszy raz.
A odważne jest w kontekście innych filmów, gdzie raczej nie robili takich rzeczy. A, że Alicja trochę za stara jest, to też fakt.

Odpowiedz
Powstaje również "Phantasmagoria" Marilyna Mansona, w której Alicja miałaby wyglądać mniej więcej tak: obrazek

Chyba wybrał sobie najgorszy czas na branie się za taką tematykę, wiadomo, że Burton ściągnie na siebie większe zainteresowanie (choć nigdy nie rozumiałam fenomenu Tima B.)
Odpowiedz
Burton przede wszystkim wymiata starszymi filmami (zwłaszcza tymi mniej znanymi "Big Fish" czy "Ed Wood").
O tej Phantasmagorii coś słyszałem dawno temu i od tego czasu nic. Myślałem, że zmarło śmiercią naturalną. Jakieś koncepty na datę premiery ?

Odpowiedz
Ponoć, jak już skończy się szum wokół nowej płyty, odbębni wszystkie trasy, weźmie się porządnie za Fantasmagorię

Ed Wood mi się podobał, podobała mi się też postać Edwarda, no i zdjęcia w Jeźdźcu bez głowy były klimatyczne, ale. hmm, "nie jaram się"
Odpowiedz
Ale kto ogląda Alicję dla Alicji? ;p Ja chcę Kota z Cheshire.
Odpowiedz
← Nowości

Nowy plakat "Alicji" - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...