[Icewind Dale II] Kody

mam pytanko czemu kody ze stworzeniem przedmiotu nie dzialaja:/
Odpowiedz
A podaj przykładowo, jak wpisujesz jakiś kod na przedmiot.

Tonari no Totoro!
Odpowiedz
ja nie mogę się tereportować do innej lokcji
Odpowiedz
A jak wpisujesz taki kod?...

Tonari no Totoro!
Odpowiedz
ctrlaltdelete:movetoarea(''AR4001'')
Odpowiedz
Masz Icewinda z eXtra Klasyki? Kody opracowywałem na wydanej dawno temu pudełkowej, dwupłytowej wersji gry. I tam na drugiej płycie znajdowały się te lokacje. W eXtra Klasyce Gold cała gra znajduje się na jednej płycie, więc może i jakieś odnośniki się poprzestawiały. Prawdopodobnie i kody na przedmioty nie będą działać. Za to pieniądze i doświadczenie powinny śmigać. Z góry powiem, że nie mam pojęcia jak sprawić, żeby działały.

Tonari no Totoro!
Odpowiedz
Spróbuj takich wariacji jak spacja przed "move" albo brak cudzysłowu okalającego nazwę lokacji.
Odpowiedz
Gdzie jest program konfiguracyjny?
Odpowiedz
Gdzieś w menu Start, zapewne w zakładce Black Isle.

Tonari no Totoro!
Odpowiedz
Dzięki sorry że tak późno ale odechciało mi się grać ale z pieniędzmi i doświadczniem racja
Odpowiedz
Hmm a czemu nie ma czarow dla druida?
Odpowiedz
Da się te kody na przedmioty uruchomić na IWd2 z extra klasyki bądź legend rpg,wystarczy w folderze z grą znaleźć plik .ini otworzyć notatnikiem i pod game options wpisać Cheats=1 i zapisać, potem postępujemy zgodnie z instrukcjami powyżej i gotowe,ważne przy kodach na przedmioty pamiętać o ctrlaltdelete:CreateItem("kod przedmiotu")
Odpowiedz
Jak wchodze w konfiguracje i daje ok to wyskakuje mi: Unable to write D\gry\Icewind Dale2\ Icewind Dale2.ini. ?
Odpowiedz
Próbujesz majstrować nie w tym pliku, co trzeba. Tamten .ini powinien chyba mieć opcję "otwórz za pomocą" i wtedy wybieramy notatnik.
Znalazłem jedyne źródło i cel wszelkiej racji
Odpowiedz
gdzie jest ten plik .ini ???????????????????????? pomocy

Większa ilość wykrzykników wcale nie sprawi, że szybciej dostaniesz odpowiedź - Med
Odpowiedz
W głównym katalogu z grą (rozumiem, że chodzi o Icewind2.ini). Po uruchomieniu w notatniku pod [Game Options] wpisujemy w oddzielnej linii Cheats=1 i zapisujemy. W sumie jest to mechaniczne wykonanie tego, co powinno się stać automatycznie po zaznaczeniu "Włączenie konsoli oszustw" w Konfiguracji.
If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

Odpowiedz
Żaden z kodów mi nie wchodzi, mam eXtra Klasykę 2 płytową!
Odpowiedz
← Artykuły

[Icewind Dale II] Kody - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...