Cytat
Zwaliłbym to bardziej na nieudolność dystrybutorów prawdę mówiąc wink.gif (Druga sprawa ze dwie z tych gier to shity wiec nie dziwie się ze o tym nie wiedziałem)
Może i tak, może i nie. Dla Ciebie 'shity', dla kogoś hicior - ja tylko przytoczyłem przykłady, które najbardziej wryły mi się w pamięć.
"Przesunięcie premiery spowodowane jest opóźnieniami ze strony firmy Ubisoft, która skoncentrowała się na stworzeniu angielskiego patcha do Dark Messiah i nie zdążyła na czas przygotować polskiego mastera gry. Za przesunięcie polskiej premiery bardzo przepraszamy."
"Powód: wersja ostateczna dostarczona nam przez twórców, mimo iż już z patchem, nie dawała możliwości grania w trybie multiplayer. Usunięcie tej usterki zajęłoby zdecydowanie zbyt dużo czasu, aby utrzymać premierę tego tytułu w okresie przedświąteczny. W imieniu CD Projekt bardzo przepraszamy zawiedzionych graczy."
To tak po pobieżnym szukaniu. Jak już mówiłem, pomijam kwestię łatek czy darmowych dodatków (np. "Bring Down the Sky").
No i zawsze nasuwa mi się przy takich porównaniach znakomita seria Football Manager, gdzie pomimo tego, że polska scena jest jedną z największych i najbardziej aktywnych, wciąż nie może się doczekać grywanej II Ligi, przy czym takie "tuzy" futbolowe jak Norwegia, Szwajcaria czy Belgia takie posiadają, a w tej angielskiej można już wcielić się w managera zespołu amatorskiego
Powód takiego stanu rzeczy? Wyniki sprzedaży, o czym twórcy niejednokrotnie głośno mówili.