Dziedziczka Cieni

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją książki "Dziedziczka Cieni"!

Czegokolwiek by nie powiedzieć o książkach tworzących Trylogię Czarnych Kamieni, nie można odmówić uroku ich okładkom. Nie raz łapałem się, że zamiast czytać książkę, wpatrywałem się jak urzeczony w piękną damę i groźnego wilka, stojącego u jej boku. Aż czasem żałowałem, że na kartach powieści nie pojawiają się inne ilustracje tego autora. Pamiętając swoje zastrzeżenia, dotyczące "Córki Krwawych" i to, że nie do końca mi się podobała, otworzyłem jej następczynię i... zostałem dosłownie wessany do świata Krwawych na kilka dni. Z pewnością ukończyłbym "Dziedziczkę Cieni" szybciej, gdyby nie zajęcia szkolne i wszystko, co z nimi związane. Ale przejdźmy do rzeczy.... Czytaj dalej!

Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!

Odpowiedz
CZy te recenzje ktoś sprawdza?? "Nieraz" pisze się razem, a to byk w pierwszym zdaniu, potem jest jeszcze gorzej. Dbajcie o jakis poziom:/chyba zajęć szkolnych było za mało, skoro autor sadzi takie kwiatki -"próbie jej ratunku" no żesz...
Odpowiedz
Drogi gościu.

Miło, że skomentowałeś recenzję, ale nie do końca zgodzę się z twoim zdaniem. Właściwie to w ogóle.

Cytat

"Nieraz" pisze się razem, a to byk w pierwszym zdaniu,

Faktycznie może za mało uczęszczałeś na zajęcia szkolne. Nie wiem czy słyszałeś kiedyś takie powiedzenie: "Nie raz i nie dwa". Pisząc "Nie raz łapałem się [...]" miałem na myśli, iż czynność ta nie była jednorazowa, lecz powtarzała się wielokrotnie. Polecam sprawdzić w słowniku, jeżeli dalej nie dowierzasz. Chociażby: http://slowniki.gazeta.pl/pl/nie+raz

Cytat

skoro autor sadzi takie kwiatki -"próbie jej ratunku"

Aktualnie na dworze pada, więc nie mam możliwości sadzenia kwiatków. A jeżeli uważasz, że we wskazanym fragmencie jest błąd, to poproszę o wskazanie mi go, bo niestety widać moje oczy nie są tak dobre jak twoje.

Cytat

Dbajcie o jakis poziom:/

A jeżeli chodzi o to, to spójrz na swój post i później pogadamy. Tak tylko nadmienię, że zdania zaczynamy wielką literą, a klawiatura zawiera taki długi klawisz, co się spacją nazywa.

Tonari no Totoro!
Odpowiedz
Brawo Medivh ) Niektórzy faktycznie powinni wrócic do szkoły )
Odpowiedz
Kurczę, a mi się strasznie podobała pierwsza część. Może nie tyle, że sceny intymne ale bardziej przemiana Deamona pod wpływem Jaenelle. Ponad to bardzo polubiłam Surreal ;D

Recenzja bardzo dobra . (-;
Odpowiedz
← Artykuły

Dziedziczka Cieni - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...