Licz
Ilość postów: 2868
Klasa: Nekromanta
Mam takie pytanie, kogo uważacie za lepszego złodzieja Imoen czy Yoshimo (wiem, że nie jest on złodziejem ale ma on pewne zdolności). Czy może odpuścić sobie obu i dołączyć Nalię
Jeśli wybrałbym Imoen, to czy warto ją jak najszybciej uratować, czy czekać, aż się wykona wszystkie zadania z tego rozdziału (bo nie wiem czy potem nie znikną)
Czarnoksiężnik
Ilość postów: 885
Klasa: Czarownik
Nie grałem w dwójkę, ale Imoen to Imoen, ją należy mieć w drużynie dla samej świadomości że posiadasz ją w drużynie.
Pan Lasu
Ilość postów: 255
Klasa: Druid
Rozumiem, że pytasz Imoen czy Yoshimo, bo z jakichś względów wykluczasz Jana. Jeśli tak nie jest, to najlepszy jest właśnie (moim zdaniem) gnom.
Jeśli chodzi o pozostałą dwójkę to dużym plusem Yoshimo jest to, że go mamy od początku. Po Imoen natomiast musimy gnac, by przyłączyc ją jak najszybciej. Prawdę mówiąc ja nigdy nie wykorzystywałem jej złodziejskich możliwości, bo miałem zwykle jeszcze Jana, więc nie wiem czy jej umiejętności wystarczają do końca. Dla mnie jest (prawie) czystym magiem.
Licz
Ilość postów: 2868
Klasa: Nekromanta
Ok dzięki za pomoc, zostanę na razie przy Yoshimo (gdzieś słyszałem, że on potem ginie) to wtedy wymienię go na Imoen.
Ale mam jeszcze tylko jedno nurtujące mnie pytanie, czy jeśli odzyskam już imoen to będzie miała ona lvl te, który posiadała w 1 rozdziale ???