Mam pewien problem z grą. Otóż wszystko zainstalowało się bez problemu (gra + dodatek). Po włączeniu gry również jest ok ale jak już wybieram opcje Nowa gra i chcę stworzyć postać wszystko chodzi bardzo wolno (kursor nie chodzi płynnie tylko zmienia pozycję skokowo). Reinstalacja gry nic nie dała. W kompie mam Core 2 Duo 2GHz, 2GB RAMu, kartę Radeon X1400 256MB ze sterownikami z lipca tego roku.
wgrałem patch i sterowniki od grafiki z maja 2006 i nic nie dało - w grze i przy tworzeniu postaci strasznie zacina a w menu na poczatku gry wsyztsko ok
to jednak chyba bedzie wina karty graficznej poniewaz odpaliłem teraz gre na innym sprzęcie: xp home edition, 256 MB RAMu, GeForce FX5200 128MB, Procesor AMD 2500+ i działa bez zarzutu - bez patcha
czy ma ktos może cos z rodziny radeonów i moze powiedzieć czy chodzi mu bez problemu? a jak nie to co robił żeby chodziło?
Mi na Radeonie serii 9600 wszystko działa bez zarzutu. Próbowałeś reinstalować? Nawet jak nie było problemów przy pierwszej instalacji, to może to pomóc.
przeinstalowałem raz ale spróbuje jeszcze raz, zakładam że wielkośc bufora ustawiona na 140 MB jest wystarczająca, powoli zaczyna mi brakować pomysłów ale walczę dalej
@Rangramil - a patch wgrywałeś czy działa bez problemu bez niego?
Może, w opcjach, tych zewnętrznych, uruchamianych z folderu gry, ustaw najwyższe parametry kompa. Chodzi mi o taki ekranik gdzie będą trzy suwaki. Jeden odpowiedzialny za procka, drug grafikę, a trzeci muzykę.
Gdy powstawał baldur takie kompy jak twój to była jeszcze science fiction