Wczoraj rozpoczął się pierwszy event (pierwsza era) w dziejach gry Wiedźmin Versus. Będzie on trwał trzy miesiące i przesądzi dalszy los nieludzi. Musisz podjąć decyzję, po której stronie staniesz. Czy wstąpisz w szeregi Zakonu Płonącej Róży broniąc niewinnych ludzi, czy dołączysz do leśnych Komand Scoia'tael i obronisz elfy oraz krasnoludy przed zagładą? A może w kluczowym momencie zdecydujesz się zdradzić przyjaciół i przejdziesz na stronę wroga? Nie zwlekaj! target="_blank">Nie zwlekaj!
To, która strona wygra, przesądzi o nowej klasie w grze. Zapraszamy również do obejrzenia trailera eventu target="_blank">trailera eventu.
A do mnie ta gra nie przemówiła. Pograłem jakiś czas temu w tą starą wersję jeszcze i ogólnie nuda. Nie wiem czy się teraz coś tam pozmieniało na ciekawsze?
Sądzę że skoro wtedy ci się nie podobało to teraz nie zmienisz swego zdania, jedyne właściwie zmiany zauważalne są dwie, pierwsza jeśli grałeś bardzo dawno temu to małe zmiany w atakach (zmienione ich działanie, częściowo), a drugi to że zaczął się event i są teraz walki na tle moralno wyznaniowym (mówiąc prostszymi słowami jedni dołączyli się do elfów, drudzy do zakonników i tłuką się nawzajem).