Demon
Ilość postów: 15146
Klasa: Demonolog
No właśnie widzę żeśmy się nie zrozumieli, bo mnie chodziło w tym konkretnym wypadku o machanie dwoma mieczami. Myślałem, że to wynika z mojej wypowiedzi, więc nie doprecyzowałem.
Powiernik Puszczy
Ilość postów: 635
Klasa: Łowca
No to moja wypowiedź tyczyła się dwuręcznego miecza bo o tym była mowa :)co do dwóch broni to też nie wiem czy nie lepiej iść jednak w sejmitary albo długie miecze (są dużo lepiej dopakowane niż krótkie, z moich obserwacji) i dodać 7 klas mistrza oręża i zmniejszyć sobie ładnie krytk (kary za dwie duże bronie u mistrza się praktycznie niwelują jeżeli chodzi o trafienie)a można zejść do 14/15 i wtedy z zabójczym trafieniem krytycznym i ulubionym wrogiem postać się robi bardzo dobra:) co nie znaczy ,że jak się zrobi na zręczność to dobra nie będzie-rzecz gustu ale troche żal tych krytyków bo w NWN są całkiem potężne...
Demon
Ilość postów: 15146
Klasa: Demonolog
I tu się zgadzam całkowicie. Też osobiście wolę długie miecze we wszelkich odmianach niż jakieś sztylety czy inne "wykałaczki". Po pierwsze dlatego, że są skuteczniejsze, po drugie dlatego, że są bardziej eleganckie :-)