Hmm... jakby tu rzec... Wiedźmina sprzedają! Można zamawiać!
CD Projekt Red poinformował, że możemy już zamawiać rozszerzonego i poprawionego Wiedźmina. Dla tych osób które posiadają już tą grę przygotowano specjalny zestaw tzw. Wiedźmin Update (jest tani – z wpln na Gram.pl – 14,90) Ja osobiście liczę także na to, że CDPR wywiąże się z obietnicy i będziemy mogli pobrać poprawki z netu bez konieczności płacenia. W rozszerzeniu newsa szczegóły dot. obu powyższych propozycji. Planowana wysyłka ER oraz Wiedźmin Update to 18 września 2008.
Oto kilka zmian wprowadzonych w Rozszerzonej edycji:
nowe animacje Geralta w scenach dialogowych,
poprawiona mimika twarzy,
poprawiony mechanizm walki,
przyspieszony czas ładowania o 80%,
nowa torba na składniki chemiczne – nowy inwentarz,
włączanie/wyłączanie opcji autosave,
W pakiecie dostępne są materiały dodatkowe a w nich:
No teraz to juz w o góle jaja jak berety. Czułem, ze to by było zbyt piękne żeby było prawdziwe. Darmowy update do Wiedżmina 1.5 po roku... Czyżby analitycy z CDP się obudzili i zobaczyli, że jednak mogą zedrzeć z ludzi jeszcze trochę kasy?
Mówiłem już wcześniej i powiem to teraz. Obecnie powinniśmy się ślinić na nowy pełny dodatek do Wiedźmina albo nie sypiać po nocach z powodu W2, a nie czekać na jakiś ochłap poprawiający niedociągnięcia.
Ludzie ale wy psioczycie. Przecie CDP powiedziało, że będzie można normalnie ściągnąć za darmo ten update. A płatny jest dla tych co nie chce im sie ściągać przeszło 9GB (np. mnie:P) i co chcą mieć dodatki normalnie na oryginalnych płytkach, a to jednak też kosztuje. Jak by tego było mało to z płatnym update'em to był pomysł graczy a nie CDP, więc tym bardziej nie macie co na nich narzekać
Ojeju, zostałem wyróżniony przez Tara.
Ściąganie od razu odpada. To nie na moje łącze. Obrabowanie sklepu też nie wchodzi w grę. Pozostaje mi więc zamówienie lub rezygnacja z Update.
Haha! A ja nie kupiłem Wiedźmina wcześniej, więc zamówię teraz pre-ordera! No i kolejny świetny interes zrobiłem...
No i dlaczego ciągle używacie "tej" opcji...? Nie dość, że sam nie umiem, to jeszcze mnie to myli. xD
Może mi ktoś pokazać jakiś filmik w którym pokazane by było co to znaczy "Poprawiona mimika twarzy i animacje". Bo jak geraltowi kąciki ust unoszą się centymetr wyżej i podczas rozmów czasami przestępuje z nogi na nogę to ja podziekuję.
Pal licho przestępowanie z nogi na noge... Ale jeśli mimika twarzy jest chociaż troche lepsza niż w 1.0 to ja to z checią wypróbuje. Aż szkoda patrzeć na cutscenki z tym obecnym szczękościskiem u wszystkich postaci.
A dla mnie najważniejsza informacja to to, że skrócił się czas ładowania. Ciekawe czy dodali jakiś nowych NPCów (w sensie nowe szkielety).
Ale ale... o czym my w ogóle dyskutujemy? Dlaczego nikt nie zwrócił uwagi na to?
Cytat
W skład Wiedźmina Update wchodzi:
(...)
6. dwie "wiedźmińskie" naklejki
I co wy na to? Ja już wiem gdzie swoje nakleję, a wy?
Jakby dodali stalowy amulet wiedźmina (Bo to właśnie miało być w edycji kolekcjonerskiej gry) to bym kupil na pewno. Ponoć gdzieś można takie kupić za 99 złotych.
ponad sto nowych animacji postaci podczas rozmowy i większa różnorodność NPC-ów (dzięki losowo generowanym ubiorom - i ich kolorom - mieszkańców miast i wsi).