Ale wtedy który młody graczy spojrzałby na taką grę? Weterani i owszem, ale wszyscy ci, którzy oczekują nie tylko dobrej fabuły, ale i grafiki wyśmialiby starocia. A to przełożyłoby się na zyski ze sprzedaży. Pamiętaj, że gry są robione przede wszystkim z nastawieniem na kasę, więc producenci siłą rzeczy zmuszeni są iść z duchem czasu. Mimo to uważam, że równie dobrą opcją byłoby postawienie na widok i grafikę pokroju tej z Diablo 3, by zachować jak najwięcej z oryginału. Wiadomo, wymagany byłby spory lifting, ale całość i tak bardzo przypominałaby graficznie poprzednie części.
[F3] Gameplay
Cytat
Ale wtedy który młody graczy spojrzałby na taką grę? Weterani i owszem, ale wszyscy ci, którzy oczekują nie tylko dobrej fabuły, ale i grafiki wyśmialiby starocia. A to przełożyłoby się na zyski ze sprzedaży. Pamiętaj, że gry są robione przede wszystkim z nastawieniem na kasę, więc producenci siłą rzeczy zmuszeni są iść z duchem czasu.
Jasna sprawa Valandil, nie jestem głuptasem i zdaję sobie z tego sprawę. Ale pomarzyć każdy może... [westchnięcie]
Cytat
W zasadzie to nie ma w nim nic z Fallouta, nie licząc nazwy.
I tu jest właśnie największa zbrodnia
Cytat
Jedyną rzeczą która mnie odpycha od F3 jest fakt że robi go Bethesda. Boję się że F3 będzie jak Morrowind i Oblivion, gry które kompletnie do mnie nie trafiają. Zero dialogów, ale za to bogate [czytaj: długie i bezsensowne] łażenie po bagnach. Jeżeli F3 okaże się "nudnym i bezsensownym, konsolowym łażeniem po postnuklearnym wysypisku śmieci", czyli jak dla mnie stratą czasu, to na pewno wam o tym powiem. Ale cóż, nie dowiem sie póki nie zagram.
Niektórzy już grali
Cytat
A tak swoją drogą, jak dla mnie kolejny Fallout mógłby niczym sie nie różnić od poprzedników. Tak jak F2 niczym nie różnił się od F1. W zasadzie wyglądał jak dodatek do jedynki, nie jak kontynuacja [pomimo tego że był znacznie dłuższy od "podstawki"]. To jedyny sposób byśmy otrzymali "więcej" Fallouta, a nie "nowego" Fallouta.
Tak, marzenia
Cytat
No cóż, gierki w końcu nie robią chłopaki z Interplay'a... Wtedy całość wyglądałaby pewnie zupełnie inaczej. A tak przy okazji: Bethesda Softworks posiada też prawa do wydania 4. i 5. części gry (tyle wyczytałem z Wikipedii). Lepiej się przyzwyczajajcie do tego nowego systemu.
Niestety nie ulega wątpliwości, że nowy Fallout będzie ogromnym sukcesem marketingowym. Przynajmniej w Ameryce, bo w Europie powoli media zaczynają kręcić nosem na te nowe "cudo". Będzie tak jak z "Nieśmiertelnym", pierwsza część stała się legendą z ogromną liczbą fanów, a kontynuacje zostały wyśmiane i zapomniane
To fakt, nie wysilili się z tą drużyną. Choć w sumie to bez różnicy, bo w F1 i F2 towarzyszy używałem głównie jako tragarzy.
Kogoś tam czasem trafili, ale rzadko kiedy okazywali się naprawdę przydatni. No chyba, że o ściąganiu ognia przeciwnika mowa - wtedy faktycznie bywali pomocni.
No wiem, wiem, przesadzam z tą nieprzydatnością NPC-ów. Ale psy w F2 były akurat najsłabsze, choć takiemu K-9 krytyki i powalanie wrogów na ziemię wychodziło na wysokim poziomie całkiem często. Chyba jedyna zaleta. No nic, poczekamy. Do jesieni niedaleko.