Jaki powinien byc czarodziej/łotrzyk??
Chodzi mi głownie o cechy i o jaką specjalizacje czarodzieja (czarownika nie moge ze wzgledu na niską inteligencje ktora jest potrzebna do wybrania duzej ilosci atutów)
Wiem ze bede grał elfem ksiezycowym, ale
Siła - 12??
Zrecznosc - >????
Kondycja - >????
Inteligencja - 18 pewne
Mądrosć - >????
Charyzma - 3 pewne
Z siłą dobrze, może być12, 13. Byle nie za wiele
Zręczność - może na początek tak z 14/15?
Kondycja - chyba nie za wiele. Możesz dać 10 lub 11...
Mądrość - a tego to nie wiem. Może 7?
Moja propozycja na teraz to
Siła 12
Zrecznosc 19
Kondycja 14
Inteligencja 18
Mądrosc 10
Charyzma 3
I teraz mam taki problem czy nie dac 9 mądrosci i zrecznosci 20..w koncu ona bedzie strzelać...jak myslicie?
Tak w ogole to jaką podklasę czarodzieja radzicie? bo sam nie wiem, ale mysle nad Czarodziejem Przemian...
ehhh czarodziej łotrzyk...siły daj z 10 bo i tak zrobisz strzela zręczności daj na maksa i inteligencji resztę ładuj w kondycje im więcej życia tym dłużej się utrzyma na nogach w razie czego, mądrość i charyzmę można sobie darować w takiej kombinacji:)
to bierz czarownika bo widzę że trudno Ci dogodzić...a czarownik może brać wszystkie czary bez względu na szkołę ,tylko zamień int z charyzmą i przy okazji będziesz też miał kogoś od gadania i zbierania nagród i problem paladyna Ci się rozwiąże i kapłana...
Można. Ja bym zrobił oddzielnie maga (najpewniej czarownika)i oddzielnie łotrzyka(gdzie stare czasy, kiedy to był złodziej )
Ale jak tak nie chcesz to rób wieloklasowca maga ogólnego(czy jakoś tak)i łotrzyka, dodając tak jak ci radząinni (jak najwięcej w zręczność, bo nie nosi cięćkich zbroi), kondycję(żeby jak najdłużej się utrzymał)i inteligencję na maxa, reszta nie gra roli. ALe ja tego nie pochwalam, bo postać wolniej awansuje (inne charki mają np 10, a wieloklasowiec po 5 każdej klasy, więc w obu jest słaby jak na ten etap gry)
Zróbmy tak zacznij grać i sam oceń czy to dobry pomysł łączyć te dwie profesje ze sobą....większość z nas doradza Ci żeby tego nie robić bo wolimy mieć czystych potężnych magów/czarowników..musisz sam zobaczyć czy takie dwuklasowanie zda dla Ciebie egzamin czy nie...i weź czystego maga to nie będziesz miał problemu z innymi szkołami magii ,będziesz miał co prawda jeden slot czarów mniej ale będziesz mogł używać każdego zaklęcia..