Jako że w komentarzach do jednego z newsów portalu gexe.pl pojawił się post dotyczący pewnego aspektu gry Orodlin, a jednocześnie odpowiedź i sprostowanie, które zamieściłem w tychże komentarzach nie jest akceptowany przez moderatorów i administratorów portalu, dlatego też umieszczam tutaj komentarz do którego chciałbym się ustosunkować (komentarz wklejam cały mimo, że duża jego część nie ma związku z tym co chę napisać - nie chcę jednak, abym został posądzony o manipulowanie czyimś tekstem - a niestety moderator tego forum nie zgodził się na wstawienie tych dwóch postów na to forum, co byłoby odebrane za bardziej obiektywne)
Oto post "Gościa", do którego chciałbym się ustosunkować:
A oto moja odpowiedź:
Oto post "Gościa", do którego chciałbym się ustosunkować:
Cytat
Wieczne przepychanki OroTeam zaczynaja byc smieszne Panowie: licznik on-line spada, graczy coraz mniej, nuda wieje, dzieki tysiacom zmian przez pol roku nie jestescie w stanie `zjesc` gry ktora zmian nie ma wcale a wy sie przejmujecie jakimis duperelami w stylu: ankietka na jakims forum dla 5 userow ;D Mozna sie promowac duzo sprawniej niz komentarze na takim poziomie co tutaj Pozdrawiam
A oto moja odpowiedź:
Cytat
Owszem - licznik online spada tak samo jak i liczba graczy. I dzieje sie to nie bez przyczyny. Wprowadzilismy system walki z multikontami, ktory caly czas udoskonalamy. Po jego zastosowaniu z dnia na dzien usunieto okolo 1/3 kont. Co przeklada sie zarowno na status graczy online, jak i liczbe kont w gry. Ponadto wprowadzane do gry rozwiazania maja na celu obiektywizacje rozgrywki - nie trzeba obecnie siedziec 24h na dzien w grze, aby cos osiagnac (np. odswieżac co godzine energie w domku). Jednak ze statystyk serwera wynika, ze liczba graczy codziennie sie logujacych do gry pozostala na tym samym poziomie. A zatem "nie wszystko zloto co sie swieci".