Użytkownik dunio1 dnia niedziela, 19 listopada 2017, 11:50 napisał
Wiec Afflek nie bedzie batmanem To universum juz dawno zeszlo na psy
Chciałem się jakoś odnieść, ale nie do końca wiem, co masz na myśli Wszelkie doniesienia, iż Batman ma nie być w uniwersum DC, to bzdury. DC to Batman, Batman to DC - przynajmniej według myślenia widzów. A co najważniejsze, aktualnie Batman JEST w uniwersum DC, wystąpił wszak w trzech filmach, w tym również w najnowszym - "Lidze Sprawiedliwości". I nie bez powodu pojawiają się plotki o potencjalnych aktorach mogących zastąpić Afflecka - nie mogą sobie pozwolić na brak Batmana.
Jeśli chodzi nie o postać, lecz o samodzielny film z Batmanem - z tym rzeczywiście może być różnie, jednak nie widziałem jeszcze pewnych informacji, że film będzie oderwany od budowanego teraz uniwersum.
Uniwersum zeszło na psy? Od początku (czyli od "Człowieka ze Stali") wiele mu zarzucano, aczkolwiek wciąż nowa "Wonder Woman" została przyjęta pozytywnie przez widzów i krytyków. Po prostu WB za bardzo się spieszy, chcąc dorównać Marvelowi, który w tym roku rządzi - przebił pierwszą odsłonę zachwalanych "Strażników Galaktyki", wreszcie pokazał, że można zrobić bardzo udany film o Thorze, a do tego wplótł w ten świat Spider-Mana w bardzo świeżym stylu. Generalnie DC trzyma się średnio i tyle.