[Świat Pottera] Wiemy kto będzie nowym Harrym Potterem! - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Audrey,
Ale tu nie chodzi o kanon, raczej o przyzwyczajenie. Jakby na to nie patrzeć filmy długo nam towarzyszyły i teraz mamy w głowie, że te starsze wersje będą chociaż trochę podobne, tylko starsze rzecz jasna. Mnie w sumie nie pasuje do wyobrażeń nikt z tej trójki. A w sumie nie mam nic przeciwko historii w świecie HP ale najlepiej bez HP, czyli albo dużo wcześniej albo dużo później. Pytanie czy coś z tego wyjdzie, bo teraz Rowling skupia się na serii o Cormoranie Strike'u pod pseudonimem Robert Galbraith i HP jest chyba tylko miłą rozrywką
Gość_Leteney*,
Gwoli ścisłości chciałem tylko wspomnieć że Hermiona w ksiażkach została opisana w ten sposób "brązowe oczy, kędzierzawe włosy i bardzo zdolna". Nie jest to dokładny cytat, a wolne tłumaczenie z angielskiego, ponieważ nie posiadam książki po polsku ale nie zmienia to faktu, że kolor jej skóry nigdy nie jest wspomniany i na pewno nie pojawia się nigdzie żadne stwierdzenie typu "Hermiona miała jasną karnację".

Ludzie wybrali sobie wyobrazić Hermionę z jasną skórą i nie ma w tym nic złego ale nikt nie powinien powoływać się na książki i kanon, mówiąc że Hermiona nie może mieć czarnej skóry.
Hrywi,
Krzysiu, Rowling nie powinna nic pisać. Najlepsze historie pozostają bez zakończenia.

A czarna Hermiona? No ja przepraszam, rozumiem polityczną poprawność czy o co tam chodzi, ale to jest niszczenie tej opowieści, jak dla mnie. Żeby było jasne: kolor skóry tutaj akurat ma znaczenie. Hermiona miała jasna karnację i tak ją sobie wyobrażałem i tak została przeniesiona na ekran. Teraz nie widzę powodu, aby to zmieniać.
Mikeal,
Patrząc na nową Hermionę to czarno to widzę.
krzyslewy,
Jak dobrze, że ja tej sztuki nie zobaczę na oczy

A Rowling mogłaby wreszcie wziąć się za napisanie jakiejś nowej książki w świecie HP, najlepiej rozgrywającej się przed samym HP.
Audrey,

Producenci sztuki teatralnej "Harry Potter and the Cursed Child" ogłosili dzisiaj, kto wcieli się w rolę Harry'ego, Rona oraz Hermiony. Kliknijcie w rozszerzenie newsa i koniecznie dowiedzcie się więcej. Gwarantuję, że wybór aktorów bardzo was zaskoczy.

harry potter and the cursed child

Nowym Harrym Potterem zostanie Jamie Parker, w rolę Hermiony Granger wcieli się Noma Dumezweni, zaś kreacja Rona Weasleya przypadła w udziale Paulowi Thornley'owi. Zobaczcie pierwsze zdjęcie obsady i powiedzcie, czy waszym zdaniem sprawdzą się w swoich rolach?

harry potter and the cursed child, jamie parker, noma dumezweni, paul thornley

J.K. Rowling przyznała, że jest bardzo podekscytowana wyborem obsady i już nie może się doczekać, kiedy Jamie, Noma oraz Paul przeniosą dorosłych bohaterów znanej sagi na deski teatru.

Sztukę wyreżyserował John Tiffany, scenariusz stworzył Jack Thorne, a całość oparta jest na historii napisanej przez: J.K. Rowling, Jacka Thorne'a i Johna Tiffany'ego.

Wczytywanie...