[Seriale] Mgła Kinga będzie serialem - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Sosna,
Teoretycznie jest tam jakaś baza do nakręcenia serialu, ale czy to będzie coś nowego i wciągającego? No nie wydaje mi się, film był dobry, ale rozciąganie tematu mgły na kilka sezonów jakoś nie wydaje mi się porywająca.
Lionel,
Mówisz, że kasy brak? No nie wiem, czy on jeszcze coś pisze i czy te nowości są jeszcze straszne w dzisiejszych czasach, czy nie zakrawają o kicz. Trudno dziś o dobry dreszczowiec fantasy.
Ati,
Może kończą mu się pomysły na książki (to w ogóle możliwe??)?
Lionel,
A to już wszystko nie zostało tam opowiedziane? Tyle produkcji, że powinni wreszcie się z tematem uporać. Poza tym mało konkretów na temat fabuły, mam nadzieję, że King nie rozdaje swoich praw od tak sobie, jak zobaczy $$$, nie patrząc na zamiary i koncept twórców.
Ati,

Już niedługo do produkcji ma trafić serial na podstawie opowiadania "Mgła" napisanego przez Stephena Kinga. Jego producentami będą bracia Weinstein, którzy stoją już za wieloma filmami z wyższych i niższych półek, w tym pełnometrażowej "Mgły".

mgła, king class="lbox">mgła, king

Serial jednak nie będzie poszerzał bezpośredniej ekranizacji opowiadania Kinga. Twórcy chcą w nim rozwinąć wątki zaprezentowane już w filmie i opowiadaniu. Scenarzystą będzie Christian Torpe, piszący dotąd duńskie dramaty. Podobno sam King o produkcji wie i dał jej swoje błogosławieństwo. Myślicie, że twórcy sprostają temu zadaniu?

Wczytywanie...