W 100%. Wszystko idzie płynnie, pisarz wydaje się spoko człowiekiem, profesjonalne pytania. Do niczego nie można się przyczepić.
[Książki fantastyczne] Wywiad z Joe Abercrombiem - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Ale wywiad świetny, co nie?
Cytat
Właśnie mam nadzieję, że kiedyś zrobią to samo Niech szybko kończy się "Gra o tron", a HBO bierze się za "Imperium Grozy". Potencjał jest jeszcze większy niż przy Martinie.
I tak pewnie wytną połowę wątków i wsadzą w ich miejsce cycki.
Cytat
Przecież Szyderca jest bardziej skomplikowaną protoplastą Tyriona
Dla mnie Tyrionowi jest bliżej do Marco. Obaj są karłami i lubią kobiety, wino oraz biesiady.
Właśnie mam nadzieję, że kiedyś zrobią to samo Niech szybko kończy się "Gra o tron", a HBO bierze się za "Imperium Grozy". Potencjał jest jeszcze większy niż przy Martinie. Przecież Szyderca jest bardziej skomplikowaną protoplastą Tyriona
Wiesz krzysiu większość "fanów" "Gry o Tron" dowiedziała się o niej, gdy zrobiono serial. Z, którego jak informuje mój przyjaciel wycięto większość fabuły i napchano cycków oraz scen łóżkowych. Gdyby to samo zrobiono z "Imperium Grozy" też pewnie byłby na świecie pierdyliard "fanów" Cooka.
Świetny wywiad, zazwyczaj prześlizguję się po tego typu tekstach wzrokiem, ale tu przeczytałem cały z zainteresowaniem
Joe Abercrombie wydaje się sympatyczną osobą, podoba mi się to, co powiedział o pisaniu, czyli najlepiej pisać szczerze. To widać w jego twórczości, że się nie cacka, że stara się wyjść z utartych schematów fantasy i zaprezentować czytelnikom coś innego. Tylko znów trochę szkoda, że ponownie spotykam się z opinią, jakoby "Gra o tron" była tą książką, która wprowadziła świeżość do gatunku. Nie, dwadzieścia lat wcześniej było "Imperium Grozy" Glena Cooka, którego postacie spotykają gorsze losy niż bohaterów Martina i też nie są czarne lub białe, do tego potrafią się zmieniać.
Na pewno będę wyczekiwał następnych książek tego pisarza. W ogóle jak tak patrzę, co poleca, to ma dobry gust - "Raya Donovana" czy "Agentów T.A.R.C.Z.Y." też oglądam i polecam
Joe Abercrombie wydaje się sympatyczną osobą, podoba mi się to, co powiedział o pisaniu, czyli najlepiej pisać szczerze. To widać w jego twórczości, że się nie cacka, że stara się wyjść z utartych schematów fantasy i zaprezentować czytelnikom coś innego. Tylko znów trochę szkoda, że ponownie spotykam się z opinią, jakoby "Gra o tron" była tą książką, która wprowadziła świeżość do gatunku. Nie, dwadzieścia lat wcześniej było "Imperium Grozy" Glena Cooka, którego postacie spotykają gorsze losy niż bohaterów Martina i też nie są czarne lub białe, do tego potrafią się zmieniać.
Na pewno będę wyczekiwał następnych książek tego pisarza. W ogóle jak tak patrzę, co poleca, to ma dobry gust - "Raya Donovana" czy "Agentów T.A.R.C.Z.Y." też oglądam i polecam
Gratuluję! Świetna robota!
Bardzo dobry wywiad. Pytania nie tylko skoncentrowane na twórczości pisarza, ale także na jego ludzkiej twarzy. No i powiedział on kilka prawdziwych słów o procesie tworzenia. Nie jest lekko i chyba będę musiał zostać właśnie wolnym strzelcem, by zacząć coś pisać na poważnie ;D. Albo wstrzykiwać sobie kawę do żył i porzucić życie towarzyskie.
Twórczości jego nie znam, choć obiły mi się o uszy te tytuły. Ale z wywiadu wnioskuję, że jest to zabawny facet i może przejawia się to w jego twórczości. No i skoro sam uważa, że jego postacie i świat są wielowymiarowe, bez widocznego dobra-zła, to muszę się temu bliżej przyjrzeć.
Aaaa, no i słit focia, Piastun ;D.
Twórczości jego nie znam, choć obiły mi się o uszy te tytuły. Ale z wywiadu wnioskuję, że jest to zabawny facet i może przejawia się to w jego twórczości. No i skoro sam uważa, że jego postacie i świat są wielowymiarowe, bez widocznego dobra-zła, to muszę się temu bliżej przyjrzeć.
Aaaa, no i słit focia, Piastun ;D.
Zapraszamy do zapoznania się z artykułem "Wywiad z Joe Abercrombiem", znajdującym się w dziale "Książki fantastyczne". Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!