Wymagania sprzętowe Pillars of Eternity - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Może coś się zmieni... No a poza tym ma się przecież jeszcze ruszać woda i listowie
.
![](/view/images/emoticons/default/wub.gif)
Mega, pójdzie nawet ludziom z kalkulatorami.
Tekst nawet w ogromnych ilościach nie zajmował by tyle miejsca. Obstawiałbym na dużo unikatowo wyglądających lokacji. Patrz Skyrim 5 i jego duży otwarty świat ważący ~5gb gdzie wszystko wygląda tak samo.
Może będzie mega-dużo super-duper-realistycznych przerywników filmowych *.*
Linii dialogowych ma być tyle co w starych dobrych RPG
Jeżeli postanowią to udźwiękowić wszystko to zagadka się rozwiązała ![](/view/images/emoticons/default/smile.gif)
![](/view/images/emoticons/default/smile.gif)
Nie sądziłem, że wymagania będą aż tak niskie. Miła niespodzianka ![](/view/images/emoticons/default/wub.gif)
To samo stwierdziłem patrząc na te 20 GB, ale to dobrze znaczy to tylko tyle, że jest dużo treści.
20 GB na twardzielu? Spora gra.
Ufff, w końcu coś, co mi pójdzie ![](/view/images/emoticons/default/wub.gif)
To miła wiadomość. ![](/view/images/emoticons/default/wub.gif)
Znamy już minimalne wymagania sprzętowe najnowszej produkcji Studia Obsidian Entertainment "Pillars of Eternity". Śmiało można powiedzieć, że tytuł został przygotowany dla szerokiego grona odbiorców, a nie wyłącznie dla "elity sprzętowej". Oczywiście jest to spowodowane grafią nawiązującą do dawnych RPG'ów, takich jak "Baldur's Gate", czy "Planescape: Torment".
![pillars of etenirty](https://gfx.gexe.pl/2014/6/26/26110624m.png)
Minimalne wymagania sprzętowe:
- Procesor: Pentium IV 2.6 GHz
- Pamięć operacyjna: 2 GB
- Karta grafiki: z 128 MB pamięci (GeForce 6600 GT / Radeon 9800 PRO lub lepsza)
- Dysk twardy: 20 GB
- System operacyjny: Windows XP
![pillars of eternity](https://gfx.gexe.pl/2014/6/26/26111006m.jpg)