- Powrót magii voodoo to świetny pomysł pod warunkiem, że zostanie ona rozbudowana. W "dwójce" dodawała głównie klimatu, rzadko kiedy naprawdę się przydawała, a o ile pamiętam czarów z nią związanych było chyba trzy, z czego jeden na pewno był tandetny
- Demoniczny bohater - tak zdecydowanie w tę stronę będę chciał podążać
![](/view/images/emoticons/default/ninja.gif)
Tylko niech to ma odpowiednio duży wpływ na fabułę albo przynajmniej na zachowanie postaci
- Dostęp do potężnych umiejętności w prologu - ciekawe. Będzie można od razu je przetestować i w razie czego każdy będzie mógł na początku gry zdecydować, w jaki sposób się rozwijać. Oczywiście, pod warunkiem, że będzie całkiem sporo tych zdolności, a nie jedna, wytyczona droga rozwoju
- Powrót towarzyszy ogromnie mnie cieszy. Szczerze brakowało mi ich jeszcze w "Gothicu", już wtedy chciałem częściej podróżować z jakimś NPC-em - Diego, Miltenem na przykład. W "Mrocznych wodach" prezentowało się to nieźle, ale liczę, że twórcy pójdą dalej i rozbudowują rozmowy z towarzyszami, a samych towarzyszy może będzie więcej
- Lepsze DLC? Cieszę się, że wyciągnęli wnioski z kompletnie nieudanych rozszerzeń do "Risen 2". Nie oferowały nic oprócz nudnej, żmudnej walki. Wyprane były z jakichkolwiek emocji i klimatu, a nowe wyspy były małe i nie opłacało się ich nawet eksplorować, ponieważ i tak nie dało się znaleźć na nich nic ciekawego
- Podoba mi się powrót do średniowiecznych klimatów, lecz połączenie ich z tropikalnymi regionami moim zdaniem może nie wyjść. Tak było w "jedynce", oby nie było także w "trójce"
- Trzy frakcje? Skoro jedna miałaby być podobna do paladynów, druga pewnie będzie związana z jakimiś najemnikami/buntownikami, a trzecia z magią. Czyli nic nowego, pomysł zaczerpnięty z poprzednich gier Pirahny
- Ten sam silnik graficzny - good. Grafika miała swój urok, a wymagania sprzętowe nie powinny znacznie się różnić w porównaniu do "Mrocznych wód". Animacje postaci także mi się podobały, nie zawsze sprawdza się nie wiadomo jak realistyczna grafika
Premiera w sierpniu? Genialnie. Może to być czarny koń bieżącego roku. Po świetnym "Risenie 2" jestem nastawiony bardzo pozytywnie. Trójeczka obecnie ląduje na pierwszym miejscu w moim prywatnym rankingu najbardziej wyczekiwanych gier
![](/view/images/emoticons/more/thanks.gif)