Na zakończenie III rozdziału prezentuję już tradycyjnie podsumowanie statystyczne.
W dzienniku na chwilę obecną jest wpisanych 75 misji, z czego :
- 69 zaliczonych;
- 1 zepsuta - ''Fałszywy posłaniec'';
- 5 zadań obecnych :
1. Polowanie na smoki;
2. Sekstans;
3. Krwawe puchary (na razie mam 4 z 6, reszta jest chyba w wieżach strażniczych);
4. Rogi cieniostwora dla Bustera (na razie przyniosłem mu 3, ale on domaga się kolejnych, niepotrzebnie wytłukłem cieniostwory w I rozdziale, teraz jest problem z podażą);
5. Zbroja pełzacza (mam zaledwie jedną płytę z wymaganych dziesięciu - pozostają aktualne uwagi poczynione w poprzednim poście).
Problem z misją , którą zleca kupiec Lutero w Górnym Mieście związaną z zabiciem szczególnie silnego zębacza nie został rozwiązany. Misja po prostu zniknęła z dzienika i tyle.
Staty postaci na koniec III rozdziału:
łowca smoków - 28 poziom, krąg magii 0
doświadczenie - 205 065 (następny poziom 217 500)
siła 105 (90 ''własna'' plus 15 od amuletu - w ekwipunku jeszcze jeden smoczy korzeń i gulasz Thekli)
zręczność 82 (72 ''własna'' plus 10 od pierścienia)
mana 32
punkty trafień 485
ochrona - broń 80, pociski 80, smoczy ogień 50 i magia 30 (pierścień nietykalności plus lekki pancerz łowcy smoków - broń 70, pociski 70, smoczy ogień 40 i magia 20)
broń jednoręczna - wojownik 44 % (w plecaku Orkowa Zguba i Katowski Topór, ale nie używam)
broń dwuręczna - mistrz 79 % - Smocza Zguba (80 pkt obrażeń, przy sile 80)
łuk - strzelec 30 % - nie używam
kusza - mistz 60 % - nadal używam kuszy, którą znalazłem w I rodziale (55 pkt obrażeń, przy zręczności 40).
kasa - 4097.
Według czasu gry jestem w 66 dniu.
A teraz na smoki.
Edytuję, bo widzę, że nikt nie napisał kolejnego posta w temacie - czyżby temat był zbyt ''wymagający'' jak na poziom tego forum hehe? A moze tak mało osób aktualnie gra w G 2?
Długo mnie nie było, bo ostatnio mało gram (m. in. przez wczasy w Egipcie), ale wczoraj i dziś nadrobiłem zaległości i tradycyjnie, tym razem na zakończenie IV rozdziału, podsumowanie statystyczne. Ciekaw jestem tylko czy ktoś wreszcie pójdzie w moje ślady i przedstawi porządne zestawienie statystyczne hehe
.
W dzienniku na chwilę obecną jest wpisanych 91 misji, z czego :
- 85 zaliczonych;
- 1 zepsuta - ''Fałszywy posłaniec'';
- 5 zadań obecnych :
1. Pan smoków;
2. Kradzież (jednemu z paladynów na zamku zginęła sakiewka - o kradzież podejrzewa on któregoś z łowców smoków, póki co jej nie odnalazłem, nie mieli jej ani Silvio (świętej pamięci), ani Bullko, zapewne zatem to jednak nie jest sprawka łowców smoków - będę próbował w 5 rozdziale).
Pozostałe zadania te same co na koniec 4 rozdziału, czyli:
3. Krwawe puchary (mam 4 z 6, wiem że na stronie jest ściągawka, ale uparłem się, że z niej nie skorzystam, przynajmniej na razie hehe);
4. Rogi cieniostwora dla Bustera (na razie przyniosłem mu 7, w tym rozdziale zabiłem dwa cieniostwory a 2 rogi kupiłem u Constantino, pewnie trzeba przynieść 10, aby zaliczyć zadanie);
5. Zbroja pełzacza (mam 7 płyt na 10, a zatem znaczna poprawa w IV rozdziale, może jednak jakoś uda się zaliczyć i tę misję).
Staty postaci na koniec IV rozdziału:
łowca smoków - 36 poziom, krąg magii 0
doświadczenie - 351 165 (następny poziom 351 500)
siła 112 (97 ''własna'' plus 15 od amuletu - w ekwipunku nadal jeden smoczy korzeń i gulasz Thekli, nie ma mnie kto szkolić do 100)
zręczność 102 (92 ''własna'' plus 10 od pierścienia, z nauczycielami podobny problem, jak w przypadku siły, trzeba będzie szukać pewnie mikstur i goblinich jagódek)
mana 52
punkty trafień 641 (ach te eliksiry życia z lodowej krainy
)
ochrona - broń 90, pociski 90, smoczy ogień 60 i magia 40 (pierścień nietykalności plus średni pancerz łowcy smoków ze smoczych łusek - broń 80, pociski 80, smoczy ogień 50 i magia 30)
broń jednoręczna - mistrz 70 % (nie używam)
broń dwuręczna - mistrz 100 % - nadal poczciwa Smocza Zguba (80 pkt obrażeń, przy sile 80)
łuk - strzelec 30 % - nie używam
kusza - mistrz 60 % (nie ma kto mnie szkolić wyżej) - wreszcie zakupiłem nowy, dobry sprzęt - ciężka kusza (85 pkt obrażeń, przy zręczności 70).
kasa - 12 548.
Według czasu gry jestem w 79 dniu. W Górniczej Dolinie wybiłem wszytko co wrogie - łącznie z trollami. Został tylko ten gadajacy po ludzku ork
.