Tak, też jestem zdania że ten dodatek warto zainstalować, ale dopiero wtedy gdy przejdzie się całe BG z oficjalnym dodatkiem, inaczej można jedynie zepsuć sobie grę... a co do podanych linków to niestety od jakiegoś czasu CDProjekt uniemożliwił pobranie tego nieoficjalnego dodatku z ich strony, a drugi link do "Zapomnianej Wyspy" też nic nie daje... stronka po reorganizacji i brak jakichkolwiek materiałów do pobrania.
Lecz szczęśliwym trafem kilka miesięcy temu trafiłem na stronę projektu autorskiego - "Tajemnice Wybrzeża Mieczy". Gdzie cytuję:
TWM to moduł do Baldur's Gate z dodatkiem Opowieści z Wybrzeża Mieczy i polskim modem Opowieści z Północy Wybrzeża Mieczy (NTotSC). Mod jest kontynuacją przygód na Wybrzeżu Mieczy. Wprowadza nowe wątki, wzbogaca główną intrygę i świat gry. Pojawiają się nowi bohaterowie i lokacje.Dodatek jest w trakcie tworzenia
Do pobrania jest jak na razie grywalne demo, zapraszam do zapoznania się z ów projektem:
Tajemnice Wybrzeża Mieczy
Oprócz tego znalazłem strone konkurencyjnego serwisu (a z tego co pamietam to regulamin zabrania podawania linków do serwisów o tej samej tematyce), więc linku nie podam, ale chętni sami znajdą - "Ostrze i Gwiazdy - Gospoda we Wrotach Baldura", serwis zawiera ciekawe materiały i przede wszystkim:
Tak więc życzę owocnego szukania i miłego grania
Użytkownik Kinski dnia Jan 13 2005, 09:03 PM napisał
http://www.cdprojekt.info/download.asp?act...ek&ShowFrame=no
Zobacz też na Wyspę:
http://www.isle.px.pl/
Nie wie czy ściągnąć Ci się uda z Wyspy, bo ma częste problemy z serwerem.
Radzę przeczytać ReadMe (jest po polsku), należy dokonać pełnej instalacji BG 1 i OzWM, potem instalujemy OzPWM i zaczynamy bezwzględnie nową grę.
Zobacz też na Wyspę:
http://www.isle.px.pl/
Nie wie czy ściągnąć Ci się uda z Wyspy, bo ma częste problemy z serwerem.
Radzę przeczytać ReadMe (jest po polsku), należy dokonać pełnej instalacji BG 1 i OzWM, potem instalujemy OzPWM i zaczynamy bezwzględnie nową grę.
Lecz szczęśliwym trafem kilka miesięcy temu trafiłem na stronę projektu autorskiego - "Tajemnice Wybrzeża Mieczy". Gdzie cytuję:
TWM to moduł do Baldur's Gate z dodatkiem Opowieści z Wybrzeża Mieczy i polskim modem Opowieści z Północy Wybrzeża Mieczy (NTotSC). Mod jest kontynuacją przygód na Wybrzeżu Mieczy. Wprowadza nowe wątki, wzbogaca główną intrygę i świat gry. Pojawiają się nowi bohaterowie i lokacje.Dodatek jest w trakcie tworzenia
Do pobrania jest jak na razie grywalne demo, zapraszam do zapoznania się z ów projektem:
Tajemnice Wybrzeża Mieczy
Oprócz tego znalazłem strone konkurencyjnego serwisu (a z tego co pamietam to regulamin zabrania podawania linków do serwisów o tej samej tematyce), więc linku nie podam, ale chętni sami znajdą - "Ostrze i Gwiazdy - Gospoda we Wrotach Baldura", serwis zawiera ciekawe materiały i przede wszystkim:
Cytat
Mody do Baldur's Gate
Modyfikacja pozwalająca osiągnąć 50. poziom w Baldur's Gate ZIP 7 387 B
Opowieści z Północy Wybrzeża Mieczy (wersja 2.01) EXE 165 257 363 B
Patch do OzPWM ZIP 3 173 970 B
The Grey Clan EXE 444 720 B
Modyfikacja pozwalająca osiągnąć 50. poziom w Baldur's Gate ZIP 7 387 B
Opowieści z Północy Wybrzeża Mieczy (wersja 2.01) EXE 165 257 363 B
Patch do OzPWM ZIP 3 173 970 B
The Grey Clan EXE 444 720 B
Tak więc życzę owocnego szukania i miłego grania