Jak czytam o tym płaceniu za zbroję to mi się każde podejście najemnikiem przypomina w którym kończyłem z 15k złota xd
Czy warto zostać łowcą smoków? - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Jeżeli dobrze pamiętam to Bosper ma nieograniczoną ilość strzał i bełtów. Wystarczy kupić wszystkie strzały, znowu z nim pogadać , a on znowu ma 100 sztuk
Uważam że warto zostać łowcą smoków. Jak dla mnie to najlepsza postać
Najlepiej zostać łowcą smoków,expić w siłę i w zręczność i zakupić kuszę łowcy smoków. Wtedy żaden smok nie będzie dla nas problemem
W G2 da się nosić na raz 2 miecze? :O
Najemnik jest najciekawszy Moim zdaniem. Możliwośc noszenia 2 mieczy i zbroi z dużą ilością obdony w późniejszym etapie gry sprawia że jest dobrym tankiem i dd.
Najemnik w nocy kruka to najciekawsza i najbardziej klimatyczna decyzja kusze i miecze jedno/dwureczne ja wolę jedno kasę łatwo zdobyć nawet bez bugu z benetem a jak damy janowi w 4rozdziale kasę za zbroje
to przeciez można go zbić ja uwielbiam grać łowcą
to przeciez można go zbić ja uwielbiam grać łowcą
W podstawowym gothic 2 opłaca się znaczni mniej niż w takiej NK gdzie jest to zdecydowanie najlepszy wojownik.
W podstawce ma słabszy pancerz od paladyna, płaci za te pancerze i nie ma magii run. Jedynymi plusami są klimat i lepsza broń.
Za to w NK jest już lepszy od paladyna o całą długość (zwłaszcza na początku). Może nauczyć się szybciej walki bronią 2ręczną, ma lepszy klimatycznie obóz (choć to rzecz gustu) i dodatkowo zbiera pkt siły z gulaszu. W NK i tak całość ładuje się w jeden typ walki + siła bądź zręczność a wydawanie pkt na runy tylko postać osłabia.
Osobiście zawsze nim grałem ze względu na cudne pancerze i fabularne miejsce najemników w świecie gry.
W podstawce ma słabszy pancerz od paladyna, płaci za te pancerze i nie ma magii run. Jedynymi plusami są klimat i lepsza broń.
Za to w NK jest już lepszy od paladyna o całą długość (zwłaszcza na początku). Może nauczyć się szybciej walki bronią 2ręczną, ma lepszy klimatycznie obóz (choć to rzecz gustu) i dodatkowo zbiera pkt siły z gulaszu. W NK i tak całość ładuje się w jeden typ walki + siła bądź zręczność a wydawanie pkt na runy tylko postać osłabia.
Osobiście zawsze nim grałem ze względu na cudne pancerze i fabularne miejsce najemników w świecie gry.
Użytkownik kubas123 dnia sobota, 8 marca 2008, 22:20 napisał
Według mnie trochę się opłaca a trochę nie.Nie opłaca się dlatego ponieważ: nie masz żadnych run,najlepszą zbroją w grze jest cięzki pancerz paladyna.Opłaca się dlatego ponieważ:Łowca smoków ma fajnie wyglądającą zbroję,ma swój klimat,Bennet może cie nauczyć robienia wspaniałych mieczy np:ciężkie ostrze na smoki.
W takich grach przede wszystkim liczy się klimat i odgrywanie postaci. Jeśli Ty z natury jesteś dobrym chłopcem i grając masz zamiar wszystkim pomagać, nie brać nagrody za wykonane zadania etc, to wybierz Paladyna - typowego świętoszka. Jeśli jednak lubisz psocić, chcesz poobijać kilka karków dla przyjemności, zarabiać ile się da każdą możliwą metodą etc, zostań draniem = łowcą smoków. Bo pod technicznym względem to każda postać ma plusy i minusy.
jak myslicie lepszy jest paladyn czy łowca smoków ? ja gram i niewiem czy zostać paladynem czy łowcą ????????? proszę o odp
Cytat
A mag? gra nim jest niezbyt ciekawa. rzucimy raz zaklecię to zaraz chmara potworów biegnie w naszą stronę i trzeba uciekać i po czarowaniu więc tutaj magia odpada
Od tego właśnie mamy czary obszarowe i zaklęcia przywołania
Dużo osób narzeka na kupno każdego pancerza a kasy macie jak lodu więc nie wiem czemu tak narzekacie Zbroja łowcy smoków jest najbardziej "ładna" ze wszystkich. Dużo ciekawych komponentów, różno kolorowa nie jak paladyna tylko szara i jak wcześniej wspomniano można sobie wykuć super miecz zależnie czy ma być dwu czy jednoręczny. A mag? Gra nim jest niezbyt ciekawa. Rzucimy raz zaklecię to zaraz chmara potworów biegnie w naszą stronę i trzeba uciekać i po czarowaniu więc tutaj magia odpada Najemnik i łowca są najlepsi.
Zdania rozpoczynamy wielką literą - Kiy
Zdania rozpoczynamy wielką literą - Kiy
1. Zbroja Łowcy/Paladyna w nejlepszej wersji jest taka sama pod kątem statystyk.
2. Najlepsza broń jednoręczna i dwuręczna to ostrza na smoki dostępne jedynie w drodze najemnika/łowcy smoków.
3. Najlepsza wg mnie taktyka to gra magiem na zręczność - 60 zrecznosci - miecz mistrzowski, 120 czy 110 zręcznosci to mamy miecz "Betty" z obrażeniami 130 (do zdobycia w nowym świecie u bandytow), a przy okazji mamy konkretny łuk dzięki czemu spokojnie możemy poczekać na najlepsze czary od IV-kręgu w górę. Potrzebne nam jest jedynie 150 many na deszcz ognia/falę śmierci co da się bez problemów pogodzić z w/w ilością zręczności oraz umiejętnością po 60% walki mieczem i strzelaniem z łuku. Do tego dochodzi niesamowicie dużo kasy i doświadczenia z kradzieży kieszonkowej. Lepszej taktyki nie widzę. Ewentualnie Łowca smoków robiony na siłę i dwuręczne bronie + kusza Łowcy Smoków.
2. Najlepsza broń jednoręczna i dwuręczna to ostrza na smoki dostępne jedynie w drodze najemnika/łowcy smoków.
3. Najlepsza wg mnie taktyka to gra magiem na zręczność - 60 zrecznosci - miecz mistrzowski, 120 czy 110 zręcznosci to mamy miecz "Betty" z obrażeniami 130 (do zdobycia w nowym świecie u bandytow), a przy okazji mamy konkretny łuk dzięki czemu spokojnie możemy poczekać na najlepsze czary od IV-kręgu w górę. Potrzebne nam jest jedynie 150 many na deszcz ognia/falę śmierci co da się bez problemów pogodzić z w/w ilością zręczności oraz umiejętnością po 60% walki mieczem i strzelaniem z łuku. Do tego dochodzi niesamowicie dużo kasy i doświadczenia z kradzieży kieszonkowej. Lepszej taktyki nie widzę. Ewentualnie Łowca smoków robiony na siłę i dwuręczne bronie + kusza Łowcy Smoków.
Użytkownik Diego158 dnia wtorek, 20 marca 2007, 18:11 napisał
Najłatwiej i najlepiej zostać najemnikiem. Obóz jest mały i wszystko jest pod ręką. Po zdobyciu oka innosa i uwolnieniu Benetta zostaje się łowcą smoków. To chyba łatwiej niż palladynem czy magiem ognia.
Daj spokój magiem ognia jest łatwiej zostać niż najemnikiem A i jeśli chcecie mieć najlepszą ekscytacje z gry zagrajcie Magiem Ognia Ja 2 dni temu przeszedłem Gothic 2 NK Magiem Ognia na 35 lvl
opłaca się opłaca a święty kat to nie jest najlepsza broń w grze najlepsze jest ciężkie ostrze łowcy smoków pozatym najemnicy nie są w aż tak słabiej sytuacji jak paladyni ( chodzi mi o brak pożywienia)
Najemnik jest pod każdym względem gorszy od palka, przynajmniej w gothic 2 bo :
-gorsza zbroja
-dużo kasy trza wydać (rekompensuje to pewien bug)
-w mieście nas nie lubią (baltram nam nic nie sprzeda)
-brak run (są naprawdę przydatne)
-mniejsze bonusy z kapliczek
Jednak czas też na zalety :
-gulasz tekli
-klimat (na to składa się wiele rzeczy)
-bug z busterem
-dobre swordy
Ale i tak mag jest najlepszy Łowca jest dla tych, którzy przywiązali się do postaci z poprzednich części i nie pasuję im bycie wojownikiem innosa.
@Blockers
Akurat to nieprawda bo kusze ładuje się praktycznie tak samo szybko (no może troszeczkę wolniej) a różnica siły jest wielka.
-gorsza zbroja
-dużo kasy trza wydać (rekompensuje to pewien bug)
-w mieście nas nie lubią (baltram nam nic nie sprzeda)
-brak run (są naprawdę przydatne)
-mniejsze bonusy z kapliczek
Jednak czas też na zalety :
-gulasz tekli
-klimat (na to składa się wiele rzeczy)
-bug z busterem
-dobre swordy
Ale i tak mag jest najlepszy Łowca jest dla tych, którzy przywiązali się do postaci z poprzednich części i nie pasuję im bycie wojownikiem innosa.
@Blockers
Akurat to nieprawda bo kusze ładuje się praktycznie tak samo szybko (no może troszeczkę wolniej) a różnica siły jest wielka.
no tak ale Także jako łowca smokow mozesz niezla kaske zarabiac i najlepiej isc w luk bo kusze sie za dlugo laduje.
Cóż według mnie najemnik jest do wali na odległość (Diego np.), a palladyn to taki tank. Najemnik ma więcej expa i zadań ,a wojownik po prostu ma lepsze uzbrojenie i itp.