PAP: Wrath of Righteous: The Worldwound Incursion - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Lionel,
Good choice!
W ogóle to "Pathfinder" najlepiej rozgrywać właśni od 1-10/12 poziomu, daje to najwięcej zabawy - jest odpowiednio wymagające, ale też nie nużące. Z tego powodu również znaczna większość oficjalnych modułów czy przygód przeznaczona jest właśnie dla tego pułapu.
Ranger Krzyś,
Jestem naprawdę zadowolony po sesji, system przypadł mi do gustu. Grałem postacią wzorowaną na defaultowym krasnoludzie-rangerze, o imieniu Bran. Dzięki masie atutów mogłem zadawać power attack (deadly aim) na odległość, zwiększać obrażenia przy strzale z bliska (pbs) lub/i nak**** salwami dzięki rapid shot, a to wszystko na 7 poziomie postaci. Dodam jeszcze, że postać została dopakowana o feata pozwalającego strzelać jej do wroga walczącego w zwarciu z sojusznikiem, a mamy obraz świetnego wsparcia na dystans dla drużyny. Niemniej odnoszę przykre wrażenie, że prowadzenie gry na poziomach 12+ przerosłoby moje możliwości jako prowadzącego. Za dużo mechaniki do ogarnięcia... Podjąłem decyzję, wydam te 160 zł na podręcznik .
Lionel,
To życzę powodzenia i szybkiej śmierci .
Dalejdoichgardelwyrzanacic,

Tylko ich nie strasz 4ed. D&D
Ranger Krzyś,
No cóż, wychodzi na to, że jednak jutro rozegram pierwszą swoją sesję w Pathfindera - zostałem zaproszony na zasadzie: jesteś ciekawy, to wpadnij - mamy NPCa, który włóczy się za drużyna, możesz go odegrać. No cóż, wyszło na to, że jutro wcielę się w brodatego krasnoludzkiego kusznika/łowcę, prawą rękę kapitana piratów!
Lionel,
Do ed. 3.5 D&D.
Dalejdoichgardelwyrzanacic,
Tak w ogóle to w Pathfinderze mechanika do czego jest podobna?
Ranger Krzyś,
Ba, we wrześniu/październiku mam w planach zamówić podręcznik, więc od tego czasu będę powoli szykował się do gry i tym samym - wyrabiał sobie opinię

Lionel,
W takim razie zmuszę cię do podzielenia się swoją opinią o "Pathfinder" ;P.
Ranger Krzyś,
Z tego wzgędu, że podoba się prowadzącemu, który chce spróbować swoich sił jako mg Pathfindera. Z tego co wiem, system zna bardzo dobrze, ale jako gracz.

A że w styczniu? Myślę, że naszą obecną ddekową przygodę zakończymy pod koniec roku/na początku przyszłego - więc termin zakończenia linii wydawniczej kampanii pokrywa się z tym.
Lionel,
A czemu akurat od tej części. Ona zakończy się dopiero w styczniu.
Ranger Krzyś,
Dziś dowiedziałem się, że jak tylko skończymy grać w naszą Faeruńska kampanię, to zaczniemy rozgrywać omawianą serię przygód. MG tylko czeka, aż wydadzą całość. Zatem już wiem w czym będę debiutował jako Pathfinderowiec.
Lionel,

Rana Świata przez dziesięciolecia spędzała sen z oczu prawie całemu Avistanowi. Całe lata temu, dzikie wzgórza krainy Sarkoris były domem dla dzikich wojowników i ich wiedźm, aż do czasu śmierci Arodena. To właśnie zniknięcie ze świata pierwiastka tego bożka spowodowało rozbebeszenie skorupy krainy, tworząc przejście do samej otchłani. W krótkim czasie mrowie demonów zalało obszar Sarkoris, niszczą wszelkie życie na swej drodze. Jednak narody graniczące z nowopowstałą Raną Świata zebrały siły, formując pierwszą Mendeviańską Krucjatę przeciwko otchłannym pomiotom. Lecz dopiero druga z nich pozwoliła na dłużej pozbyć się demonicznego zagrożenia. To właśnie w jej trakcie powstały kamienie strażnicze, blokujące przejście demonów na dalsze obszary Avistanu.

pathfinder, worldwoundpathfinder, okładka

Tak mijały lata dopóki wspomniane monolity nie zaczęły tracić na mocy. Ostatnimi czasy graniczące z Raną Świata miasto krzyżowców – Kenabres, zostało zdewastowane przez demoniczne siły, ponownie wzbudzając realny strach w sercach wielu.

"The Worldwound Incursion" to pierwsza z sześciu przygód składających się na kampanię "Wrath of Righteous". Jest ona przeznaczona dla 1. poziomowych postaci, autorstwa Amber E. Scott. Poza samym scenariuszem pakiet zawiera opis Kenabres, miasta-strażnicy przy granicy Mendev z Raną Świata, a także opowiadanie Robin D. Laws o poszukiwaniach niesławnego łowcy demonów.

Wersję PDF produktu można zakupić za $15.99 od 15.08.2013.

RPG na Game Exe:

Forum | Prowadzone Sesje | Działy: Pathfinder ~ Neuroshima ~ Świat Mroku ~ D&D ~ Warhammer ~ Inne

Wczytywanie...