Dla mnie Morrowind też jest zdecydowanie lepszy. Niedościgniony ideał! Oblivion to już inny klimat (bo inne miejsce oczywiście, no ale..). Moje plusy i minusy Obliviona:
+ Grafika, roślinki wyglądają przecudnie, tak samo niebo, drzewa itp.;
+ Na szczęście - gra i tak wciąga;
+ Lepszy dziennik (choć nadal mam wrażenie, że można było go zrobić bardziej przejrzystym);
+ Jakoś szybciej znajduje tutaj poboczne questy;
+ Dodatek "Shivering Isles" - nadrabia brak klimatu.
- Fabuła, zdecydowanie mniej epicka, mniej wciąga, mało innowacyjna;
- Mniej gildii;
- Troszkę brakuje mi klimatu otoczenia, miast, jakoś całych historyjek danych mieścinek;
- Kompas aż nazbyt wszystko upraszcza - a kiedyś przeklikanałam cały świat, kiedy szukałam jakieś małej jaskini dla gildii Morag Tong..;
- Zbliżenia twarzy;
- Denerwują mnie strasznie te otchłanie! Już patrzeć nie mogę na te diabliki!;
- Brak łazików, skrzekaczy - oczywiście jest opcja szybkiej podróży, ale to nie to samo jak możliwość popatrzenia na tego giganta transportu w Morrowind;
- Brak, póki co, ciekawych postaci;
- Troszkę nie mogę się przyzwyczaić do wertowania wszystkicj statystyk pod przyciskiem tab.
Popieram więc w pełni zdanie Favara.
+ Grafika, roślinki wyglądają przecudnie, tak samo niebo, drzewa itp.;
+ Na szczęście - gra i tak wciąga;
+ Lepszy dziennik (choć nadal mam wrażenie, że można było go zrobić bardziej przejrzystym);
+ Jakoś szybciej znajduje tutaj poboczne questy;
+ Dodatek "Shivering Isles" - nadrabia brak klimatu.
- Fabuła, zdecydowanie mniej epicka, mniej wciąga, mało innowacyjna;
- Mniej gildii;
- Troszkę brakuje mi klimatu otoczenia, miast, jakoś całych historyjek danych mieścinek;
- Kompas aż nazbyt wszystko upraszcza - a kiedyś przeklikanałam cały świat, kiedy szukałam jakieś małej jaskini dla gildii Morag Tong..;
- Zbliżenia twarzy;
- Denerwują mnie strasznie te otchłanie! Już patrzeć nie mogę na te diabliki!;
- Brak łazików, skrzekaczy - oczywiście jest opcja szybkiej podróży, ale to nie to samo jak możliwość popatrzenia na tego giganta transportu w Morrowind;
- Brak, póki co, ciekawych postaci;
- Troszkę nie mogę się przyzwyczaić do wertowania wszystkicj statystyk pod przyciskiem tab.
Popieram więc w pełni zdanie Favara.