O, proszę, proszę. Te słynne hasła dot. Two Worlds pochodzą z Game Exe? Wow!!! Ponieważ przywołano to moje słowa z bloga, to zapytam tylko, czy nikt nie wie dlaczego na oficjalnej stronie nie ma wzmianki na temat źródeł haseł? Proszę sprawdzić - notka z 20.04.2007 r. Na Waszym miejscu bym protestował, bo wychodzi na to, że przytoczenie wyjątków testu bez podana źródła jest nie fair.
I jeszcze jedno. Zacytuję całość mojej notki z 20.05.2007 r., aby nie było wątpliwości, co o myślę o tego rodzaju tekstach w zapowiedziach, było nie było, aspirujących do bycia poważnymi, serwisów. No chyba, że autor jest pracownikiem działu marketingu TopWare.
Cytat
Mnie martwi coś innego. O Dwóch Światach nasłuchaliśmy się ostatnimi czasy niestworzonych historii. Na oficjalnej stronie gry obwieszczano, nieudokumentowane zresztą teksty, jakoby jakieś bliżej nieokreślone magazyny określały grę jako "graficznego pogromcę Obliviona, fabularnego niszczyciela Gothica, grywalnościowego zastępcę Neverwinter Nights". Przemilczę już żenujący wydźwięk tego hasła, które ponoć pochodzi z zapowiedzi prasowych. Nie da się natomiast nie zauważyć, że gra na Zachodzie ukazała się w stanie niedopracowanym na tyle, że kilkadziesiąt godzin po premierze wydawano pierwsze patche. Wiem, że Oblivion, Gothic 3 czy NWN 2 miały to samo, ale tytuły te to uznane marki, zaś Two Worlds, pomimo tego co twierdzą na stronie, to gra, która musi udowodnić swoją wartość. Efekt zresztą już jest. W sieci pojawiła się pierwsza recenzja Dwóch Światów. Według serwisu Action Trip gra warta jest 62/100. Oblivion w tym samym AT oceniono na 94/100, Gothic 3 na 79/100, a NWN 2 na 84/100. Czyżby tak wyglądała naga prawda?
Pozdrawiam