Mamy, mamy. Mnie nie było przez weekend. Powoli się zbieramy, musimy jeszcze znowu mody zainstalować bo miałem format dysku. Cierpliwości, pewne kroki są czynione.
Let's Play BG2 with dynamic duo! - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
No i co? Naprawdę zamierzacie grać w BG, czy to była tylko taka okazja, by sobie nabić posty (i jednocześnie grać na uczuciach waszych fanów...)?
@down: uffff... odetchłem z ulgą
@down: uffff... odetchłem z ulgą
Całą zimę na to czekałem!
No, mnie też. Aż się nie mogę doczekać... sądźcie, sądźcie, sądźcie!!!
Aż mnie dreszczyk przeszedł. A was?
To znak!
Znak, że nadchodzi
[font="Impact"]CZAS SĄDÓW[/font]
Znak, że nadchodzi
[font="Impact"]CZAS SĄDÓW[/font]
Hmmm, a cóż to za dźwięk? *Mrug mrug"
Póki co spadło nam ogromnie morale przez ten Tactics i prawdę mówiąc od tamtego czasu, żeśmy BG2 nie ruszyli. Może jednak pewnego dnia znów dojdzie do SĄDÓW.
[Dodano po miesiącu]
DUM DUM DUUUUUUM.
Słyszycie?!
[Dodano po miesiącu]
DUM DUM DUUUUUUM.
Słyszycie?!
Ileż można czekać?
Panowie, fani się niecierpliwią
Wciąż Bordery, ale spokojnie - już drugi playthrough i już dzisiaj z Tajem mówiliśmy nawet o kontynuowaniu przygód duo.
HASSAN', TO NIEŁADNIE TAK PRZEDRZEŹNIAĆ
A na serio - ruszyło coś z tym waszym dynamicznym duo, czy pochłonęły was inne gry (np. Borderlandsy)?
A na serio - ruszyło coś z tym waszym dynamicznym duo, czy pochłonęły was inne gry (np. Borderlandsy)?
TAK, GRA .
CZY GRA KTOS W SIECI ?
No to w takim razie chyba bardziej będzie wam odpowiadać Sword Coast Stratagems II (tutaj macie obfite readme), chyba instalowanie w trakcie rozgrywki nie powinno zbytnio przeszkadzać, ale jednak także uważam, że lepiej zrobić to przed rozpoczęciem części dwójkowej. Z tego, co czytałem (znów: tylko teoretycznie, od razu zaznaczam) ten mod to w zdecydowanej większości skrypty (choć chyba dodaje też trochę innych ulepszeń wrogom) - a co do czarów epickich: to przecież także skrypty nie wiem, czy one też zostały pododawane magom/kapłanom przez SCS II, ale na pewno spodziewajcie się różnych ciekawych warunkowań, sekwencerów i nie tylko.
Aha, no i jeśli nie odpowiada wam Tactics, to z Ascensiona lepiej też zrezygnujcie, bo ulepsza on solidnie chyba każde z Piątki (słyszałem, że ponoć o Sendai zapomnieli) oraz Demogorgona i poważnie zmienia końcową walkę. Bardzo poważnie.
Aha, no i jeśli nie odpowiada wam Tactics, to z Ascensiona lepiej też zrezygnujcie, bo ulepsza on solidnie chyba każde z Piątki (słyszałem, że ponoć o Sendai zapomnieli) oraz Demogorgona i poważnie zmienia końcową walkę. Bardzo poważnie.
Kurcze, porfirion, domyśliłeś się wszystkiego jakbyś tu był!
Fakt, utknęliśmy i zastanawiamy się co dalej; stąd spytam - czy są do BG2 jakieś utrudniacze które raczej poprawiają skrypotwanie i np. skalują poziomy do poziomów drużyny, niż raczej dokładają glabreezu i epickie czary?
Dodatkowo, premiera Borderlandsów 2 nam nie pomaga - wręcz przeciwnie.
Fakt, utknęliśmy i zastanawiamy się co dalej; stąd spytam - czy są do BG2 jakieś utrudniacze które raczej poprawiają skrypotwanie i np. skalują poziomy do poziomów drużyny, niż raczej dokładają glabreezu i epickie czary?
Dodatkowo, premiera Borderlandsów 2 nam nie pomaga - wręcz przeciwnie.
Właśnie, czekamy!
(mam nadzieję, że przerwa nie jest spowodowana ulepszonym Illychem i innymi modułami Tacticsa... jeśli tak, to pewnie chłopaki opracowują teraz chytry plan zemsty na mnie, że im doradziłem te utrudniacze, sam nigdy w nie nie grając )
(mam nadzieję, że przerwa nie jest spowodowana ulepszonym Illychem i innymi modułami Tacticsa... jeśli tak, to pewnie chłopaki opracowują teraz chytry plan zemsty na mnie, że im doradziłem te utrudniacze, sam nigdy w nie nie grając )
Czekamy na aktualizację, bo w temacie posucha . W BG I nie grałem, toteż się nie wypowiadam, niemniej w BG II miałem przyjemność, więc z niecierpliwością wypatruję pierwszy wieści dynamicznego duo z Amnu
A weź pod uwagę, że w normalnej grze w BG2 rozpoczynająca postać ma jakiś 7-8 poziom, podobny mają Imoen, Minsc i Jaheira. Wtedy to jest hardkor
Oczywiście, jeśli faktycznie nie ma opcji, byście ich pokonali (do przywołania devy można chyba nie dopuścić, przerywając kapłanowi rzucenie czaru), możecie:
a)zasuwać czym prędzej (ale i ze wstydem ) na kolejny poziom podziemi
b)odinstalować komponent z ulepszonym Illychem - tylko wydaje mi się, że bezpieczniej po zrobieniu tego wczytać sejwa sprzed przeniesienia do Cieni Amn - lochów Irka (mam nadzieję, że takowy macie), w sejwach zrobionych już w lochach może coś się nieźle zbugować.
Z tego, co słyszałem, Illych jest jednym z tych najbardziej przegiętych elementów Tacticsa (głównie właśnie z powodu wczesnej i niemal przymusowej z nim walki) - potem jest jednak w miarę swoboda w dobieraniu przeciwników na swoje poziomy (choć oczywiście skoro utrudniacz, to będzie hmm... trudno )
Oczywiście, jeśli faktycznie nie ma opcji, byście ich pokonali (do przywołania devy można chyba nie dopuścić, przerywając kapłanowi rzucenie czaru), możecie:
a)zasuwać czym prędzej (ale i ze wstydem ) na kolejny poziom podziemi
b)odinstalować komponent z ulepszonym Illychem - tylko wydaje mi się, że bezpieczniej po zrobieniu tego wczytać sejwa sprzed przeniesienia do Cieni Amn - lochów Irka (mam nadzieję, że takowy macie), w sejwach zrobionych już w lochach może coś się nieźle zbugować.
Z tego, co słyszałem, Illych jest jednym z tych najbardziej przegiętych elementów Tacticsa (głównie właśnie z powodu wczesnej i niemal przymusowej z nim walki) - potem jest jednak w miarę swoboda w dobieraniu przeciwników na swoje poziomy (choć oczywiście skoro utrudniacz, to będzie hmm... trudno )
Okej, duergary są trudne, ale glabreezu i upadłe devy to już przesada. Nie ma żadnej opcji żebyśmy mając 11 i 12 poziom rozwalili 8 postaci z których część ma 17 poziom i dostęp do 9cio poziomowych czarów.