Demo Risen 2: Mroczne Wody - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

krzyslewy,
@Lionel
Zmiany:
- walka. Na gorsze. Szwankuje trochę i choć ma w sobie urok, to nie licz na super poziom trudności (o ile zamierzasz używać strzelby).
- animacje postaci. Na lepsze. Mi się bardzo podobają, no i nie ma żadnych krzywych twarzy czy wytrzeszczonych oczu.
- grafika. Także na lepsze.
- fabuła. Lepsza, bo piracka, ciekawsza i z niespodziewanymi zwrotami akcji.

Więcej zmian jakoś nie zauważyłem, jedynie pojawiają się nowości jak broń palna, towarzysze (którzy są super) czy voodoo. Ogólnie uważam, że Risen 2 jest lepszy od jedynki. Pierwsza część była trochę nudna i zatrzymałem się w 1 akcie, a z tego co słyszałem kolejne są coraz słabsze. Dwójka trzyma poziom od początku do końca, ma ciekawsze zadania i świetny piracki klimat - nuda? Tego w tej grze nie zaznasz. A do tego dobry polski dubbing... Jeśli spodobała Ci się jedynka, dwójka spodoba Ci się jeszcze bardziej

@Bhaal998 Przy dołączeniu do tubylców nie możesz zdobyć najlepszej broni palnej i się w niej szkolić, ale mimo to nadal ją posiadasz (dostępne w takim wypadku są chyba tylko 2 egzemplarze), co także ułatwia walki. Lecz fabularnie, tubylcy wydają mi się atrakcyjniejsi. Nie ma za dużo różnic, ale są w robieniu zadań. Dzięki voodoo, którego się nie nauczysz u inkwizycji, możesz wejść w ciało drugiej postaci. Są tylko takie wyznaczone, ale satysfakcja ogromna. Do tego jedno berło ma umiejętność, która także sprawia dużo radości - możesz zmusić jednego wroga czy jakąś postać do atakowania drugiej. Ograniczeń w tym wypadku nie ma i możesz naraz zmusić kilka postaci atakowania siebie nawzajem. Przydało mi się to przy Garcii.
Lionel,
Jak to nie ma porównania? To aż tak zmienili dwójkę? Oo
Bhaal998,
Nie ma porównania. Jeśli Risen 1 ci się spodobał to nie masz szans nudzić się przy dwójce. Jak najbardziej polecam zakup.
Lionel,
A w porównaniu z "Risen" to dwójka wychodzi lepiej czy podobnie, bo nie wiem czy inwestować.
Bhaal998,
W skrócie: pozytywne.

A trochę dłużej pisząc to w tej grze niemal wszystko mi się podoba.
Jeśli ktoś lubi świetną grę z niespodziewanymi zwrotami akcji, z ciekawymi lokacjami (każdą jaskinię zwiedzałem ciekawy co mnie czeka na rogu i nie nudziłem się ani sekundy) to ta gra jest dla niego. Jeśli dodatkowo ktoś jest fanem Gothica i Risena 1 to ta pozycja obowiązkowa.

Ta gra ma tylko 2 minusy - po pierwsze niemal wszystkie rzeczy można odkryć grając pierwszy raz (niby są dwie frakcje, ale nie oszukujmy się - tubylcy są... słabi) druga rzecz to DLC, a konkretnie DLC z naszym starym druidem z jedynki - jest głupie i szkoda na nie czasu (polega tylko na pływaniu po wysepkach i wybijaniu gargulców - niemal żadnej fabuły).

Tyle.
krzyslewy,

Późno, bo dopiero po dwóch miesiącach od premiery udostępnione zostało demo Risena 2. Każdy może teraz sam wypróbować tę grę i sprawdzić, czy odpowiadają mu pirackie klimaty.

risen 2

Ja już przeszedłem Risena 2 i uważam go za bardzo udaną produkcję. Jeśli jednak ktoś tego nie zrobił, zachęcam do ściągnięcia dema za pośrednictwem Steama. Jest to niewątpliwie także próbka przed zagraniem w tytuł Pirahna Bytes przez konsolowców. "Risen 2" na ich platformie ukaże się dopiero w sierpniu, ale mogą już zagrać na PC w demo.

A teraz do tych, którzy już zagrali w "Risena 2". Jakie macie wrażenia? Pozytywne, jak ja czy negatywne?

Wczytywanie...