Nowe Divinity z tytułem i polskim wydawcą - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Tylko nie do końca rozumiem, jak ma wyglądać ten system multi? Że niby rzut kością będzie decydować kto z drużyny wykona pierwszy ruch? Czy że co? Co to są te "istotne decyzje"?
Turowy system w dzisiejszych czasach, czy to jakiś żart? Nie no kwiecień już za nam, więc to na serio. Kto by pomyślał, cRPG i tury - przecież to do siebie nie pasuje! Jeszcze mi powiecie, że nie będzie minigierek, kółka dialogowego...
Cytat
Co kur**!? Znowu jakieś orki atakują!?
Jestem wielkim fanem poprzedniej części tej serii: Divinity 2: Ego Draconis, ale to co tutaj widzę mi się nie podoba. Dlaczego zrobili z tej gry turówkę? Gdzie dynamiczne, zręcznościowe walki z Divinity 2?
Docierają do nas dobre informacje na temat kolejnej odsłony cyklu Divinity. Początkowe domysły fanów opierały się na jedynej udostępnionej grafice, jednak w końcu znamy więcej szczegółów.
Komunikat prasowy CD Projektu jednoznacznie podkreśla, iż właśnie ta firma będzie polskim dystrybutorem nowej części Divinity, której pełna nazwa brzmi Divinity: Pierwotny Grzech. Jak też czytamy, fabuła gry opierać się będzie na próbie obrony ras Rivellonu przed Orkami z Tanoroth. Zagładzie zapobiec ma dwójka bohaterów – skazaniec uwolniony z łańcuchów oraz przywrócona do świata żywych mistyczna bohaterka. Brzmi całkiem znajomo, prawda?
Największą nowością grze, nazywaną tak przez samych twórców z Larian Studios, ma być tryb multiplayer. Zwykle drużyna trzyma się razem, ale zawsze ktoś musi podejmować trudne decyzje. Teraz o tym, kto ma podejmować istotne kwestie, decydować ma rzut kością, niczym w klasycznej grze RPG.
O grę najlepiej zapytać samych twórców, którzy chętnie dzielą się swoim pierwszym spojrzeniem na turowe Divinity: Original Sin. Materiał filmowy, który znajdziecie poniżej, zawiera wiele ciekawych informacji. Można także zobaczyć fragmenty rozgrywki z wczesnej wersji gry.
Pozostaje więc pytanie o datę premiery. Niestety, Rivellon poczeka do 2013 roku. Czy spodziewaliście się właśnie takiego nowego Divinity?