Ta gra może i nie należała do najlepszych oraz nie spełniła oczekiwań po DA: O (

), ale i tak jestem ciekawa, kogo lubicie, a kogo wysłalibyście do Katowni (i to bynajmniej nie na wycieczkę

).
Ja osobiście lubię:
FENRIS - od samego początku. Ma ciekawą przeszłość, a questy z nim związane są jednymi z tych, które robiłam z chęcią. Podoba mi się jego wygląd (ach, te tatuaże

), a to jak się kłóci z Andersem jest śmieszne i trochę irytujące zarazem. Świetnie posługuje się swoim mieczem i ogólnie jest
ANDERS - mimo iż nie wybaczyłam co zrobili z naszym wesołkiem znanym nam tak dobrze z DA: Awakening to ciągle go lubię. Ma swoje przekonania i jest przydatny w walce. Zna czary uzdrawiające pomagające w walce. Ogólnie jest świetny

.
VARRIC - krasnolud

! Lubię jego teksty. Jest zabawny i nigdy nie traci humoru. Brakowało mi kogoś pokroju Oghrena w DA2, ale Varric (z Bianką) radzą sobie dobrze

.
SEBASTIAN - dlaczego? : jego oczy i szkocki akcent :*

. A tak na serio to po prostu fajny koleś, typu "przyjaciel do którego można się zwrócić w razie problemów". Nie podobało mi się to, że aby był po naszej stronie trzeba
... Nie cierpię takich wyborów.
A kogo Wy wybraliście ?