Przecież dałem plusa za roboty w ocenie
Akurat miałam ochotę napisać do samo co pan "Z"
I nadal nie rozumiem, czemu wielkie roboty, dupy i samochody podobają mi się bardziej niż jemu ;P
Nawet bym nie śmiał, zmieniam kierunek studiów i piszę prace z Transformersologii w ramach szczerej pokuty xD
Niestety Holden, spójrz prawdzie w oczy - z takim komentarzem nie jesteś w stanie dyskutować
Dziękuję za tą rozwiniętą i elokwentną wypowiedź
nie znasz się. Transformers 3 to zajebisty film.
3D działa tylko w kinach rodzaju IMaxa, gdzie po sali można jeździć samochodem. Tam seanse pokroju "Głębi oceanu", "Spaceru w kosmosie" czy "Piratów z Karaibów 3D" mają sens. W pozostałych jest to jeden wielki pic na wodę. Nawet zwykłe mulitpleksy, pokroju Cinema City czy Silver Screen, nie mają seansu w 3D, choć każdy seans jest zapowiadany i sprzedawany w 3D. Efekt jest taki, że trzeba co 20 minut zdejmować okulary, które nie dość, że albo są brudne, albo wydają się ciągle brudne, to są kompletnie niepotrzebne, a jedyna rzecz, która się rozmazuje, to napisy. Największa bezczelność polega na tym, że po prostu NIE MA wersji 2D, gdzie i seans jest normalny i bilet ma normalną cenę. Jeśli nie chcę iść na seans do IMaxa za 33 złote, bo nie rajcuje mnie Johny Deep wychylający się z ekranu, to nie chcę też iść na seans pseudo 3D do normalnej sali, gdzie bilet jest o połowę droższy, a seans o połowę gorszy. 3D było dla mnie bajerem w przedszkolu, gdy oglądałem kasety z dinozaurami, ewentualnie kiedy idę na seans koncertu U2. To już kwestia gustu, natomiast brak możliwości wyboru jest już kwestią chamstwa i cwaniactwa.
A kto się spodziewał fabuły po T3, patrząc na poprzednie części
?
Co do słynnej technologii 3D. Zauważyliście, że filmy niby wykonane w tej technologi nie są w 3D w całości tylko co któraś scena ? Ostatnio w kinie zdjąłem okulary by przetrzeć oczy a tu się okazało, że tylko czasami widzę rozdwojony obraz
Akurat kod nieśmiertelności, to całkiem dobry film - polecam (jego jedyna wada, to trochę naiwny i niezrozumiały koniec).
Zastanawialem sie czy to obejrzec(jak wyjdzie na DVD) ale teraz widze ze lepszy kod niesmiertelnosci.
Zapraszamy do zapoznania się z recenzją filmu "Transformers 3"!
Transformers to dla wielu z nas nostalgiczne wspomnienia z dzieciństwa. Kto wtedy nie chciałby mieć tych fajnych figurek, które można było składać i rozkładać? Była też kreskówka, o której jakości nie chcę się wypowiadać, bo jej właściwie nie pamiętam. Tak czy siak, przemysł kinematograficzny postanowił zrobić z tej franczyzy serie filmów fabularnych. Jak zwykle, wielkie koncerny postanowiły zarobić na naszych sentymentach i naiwności, wciskając nas w maszynkę do robienia pieniędzy. W taki właśnie sposób powstała już trzecia część filmowych zmagań robotów, przez którą straciłem prawie trzy godziny życia.... Czytaj dalej!
Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!