Age of Conan za darmo - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
[Dodano po 6 minutach]
[media]http://www.youtube.c...h?v=DMCZs9z_KMQ[/media]
Oglądać w HD.
Jeszcze jedno - kiepsko widzę GM shopa...
Generalnie to wszystkim tę produkcję polecam, gdyż nawet człowiek z ogromną awersją do całego fenomenu MMORPG (moje skromne "ja") do pewnego czasu bawił się wyśmienicie. Niezgorsze rozwiązania, słodziutki klimat Hyborii, polska wersja oraz niesamowita, jak na ten gatunek, oprawa graficzna, potrafią zauroczyć.
Ostrzcie miecze i topory, szykujcie pancerze, siodłajcie konie, rżnijcie dzie... no... eee, tak! Oto nadchodzi Age of Conan: Unrated, czyli darmowa wersja wydanej już 3 lata temu gry MMO Age of Conan: Hyborian Adventures. Funcom ogłosił, że gra przejdzie na popularny ostatnio model "freemium" znany z takich gier, jak Lord of the Rings Online, Dungeons and Dragons Online czy Champions Online. Co to oznacza? W skrócie sprowadza się to do ograniczeń nakładanych na grających za darmo oraz sklepik z bonusami, za które zapłacimy prawdziwymi pieniędzmi. Wśród ograniczeń znalazła się okrojona ilość klas i slotów na postacie, mniej raidów, mniej lochów... Pełną listę znajdziecie tutaj.
Czy tylko mnie ta wiadomość kompletnie nie zaskoczyła? W internecie wprost huczało od dyskusji o możliwości przejścia AoC na model freemium. Nie ma też co ukrywać, że gra nie miała najlepszego startu, który jest szalenie istotny w gatunku MMORPG. Wypuszczony produkt był niedopracowany, wiele obietnic nie zostało spełnionych, sporo systemów nie działało, a po kilku miesiącach gracze odpłynęli do innych produkcji. Widać nawet mimo licznych poprawek i pudełkowego dodatku gra nie przyciągnęła do siebie dość graczy, by zarabiać. Osobiście uważam, że podjęto dobrą decyzję. Czy uratuje ona grę? Może, zobaczymy.