Mesjasz Diuny - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Amral,
Dzieci Diuny jeszcze dają radę, ale później faktycznie jest... inaczej. Tak czy siak Mesjasz to jedna z lepszych książek, jaką miałem okazję przeczytać.
Crushnik,
Dokładnie. Dla mnie saga mogłaby się skończyć po Mesjaszu, ewentualnie po Dzieciach Diuny. Dalej już jest dziwnie.
Amral,
To S-F, a nie fantasy, ale i tak klasyka gatunku. I Frank dobrze piszę, więc się przyjemnie czyta.
Thal,
Dawno nie czytałem dobrego fantasy, pora nadrobić zaległości. W życiu o tych Kronikach Diuny nie słyszałem, ale skoro mówicie, że dobre, to chyba warto to ogarnąć.
Amral,
Tak, cykl o Diunie jest naprawdę bardzo dobry. Dla mnie to klasyka gatunku, przyznam szczerze. Sam tom "Mesjasz Diuny" jest dla mnie najlepszą częścią z owego cyklu (no może pierwsza część jest na równi z tą ). I tak, ta część i dla mnie jest wyjątkowa. Jest nieco inaczej napisana i przedstawia w dużej mierze sytuację z drugiej strony. Poza tym można poznać kilka ciekawych i stosunkowo nowych postaci.
Redakcja Game Exe,

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją książki "Mesjasz Diuny"!

Jak dobrze wiecie, "Kroniki Diuny", autorstwa Franka Herberta, składają się z sześciu tomów, a "Mesjasz Diuny", któremu poświęcę ów artykuł, stanowi drugą część tego cyklu, tj. bezpośrednią kontynuację "Diuny" – tytułu zaskarbiającego sobie serca rzesz czytelników na całym świecie. Nie wiadomo, czy to przez fakt, że rozpoczynająca serię książka okazała się tak wspaniałą lekturą, iż podniosła poprzeczkę nieosiągalnie wysoko, czy też z innego, nieznanego nam powodu, jednak zdecydowana większość fanów twórczości Herberta zgadza się z twierdzeniem: "Mesjasz Diuny" jest inny. Dlaczego?... Czytaj dalej!

Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!

Wczytywanie...