[Final Fantasy XIII] Recenzja - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Redakcja Game Exe,

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją gry "Final Fantasy XIII"!

Final Fantasy XIII – milowy krok do przodu czy raczej wstecz? By odpowiedzieć sobie na to pytanie, trzeba się cofnąć w przeszłość – do burzliwych lat dziewięćdziesiątych. Można uznać, że właśnie wtedy zaczęła się nowa era elektronicznej rozrywki wraz z takimi konsolami jak Nintendo 64 czy właśnie Sony PlayStation, a czasy Pegasusa i wspólnej gry w combo na zawsze minęły. Wtedy właśnie pojawia się siódma część Final Fantasy, określanego również potocznie FF, kontynuacja serii, która rozpoczęła się w 1987 roku. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że to był jeden z pierwszych kontaktów z jRPG mojego pokolenia (urodzonego właśnie w 1987 roku). Jako dziesięciolatek siedziałem godziny przed telewizorem, patrząc jak kolega gra. Nie mogłem oderwać oczu od ekranu mimo nie do końca rozumianych dialogów. Ósma część serii wraz ze swoim wydaniem stała się obiektem wielu kontrowersji. Powstały dwa obozy fanów – siódemki i ósemki. Nie będę zdradzał, do którego należę, ale ta odsłona miała coś, czego chyba nie miała żadna inna gra RPG w historii – angażowała człowieka emocjonalnie, postacie były niezwykle dojrzałe, a człowiek identyfikował się z ich uczuciami.... Czytaj dalej!

Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!

Wczytywanie...