Ja, inkwizytor. Wieże do nieba - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Medivh,
Niestety wygląda na to, że Piekarze nie tylko skończyły się pomysły na kontynuację serii, ale także w ogóle pomysły dotyczące Madderdina. Oba opowiadania zaczynają się ciekawie, ale w miarę przemierzania kolejnych stron robi się gorzej. Akcja wlecze się, są zbiegi okoliczności, o których pisze Courun, a także wkurzają niezwykłe wręcz klapki na oczach Mordimera. To ostatnie zapewne było zamierzone z powodu małego doświadczenia naszego inkwizytora, ale moim zdaniem zbyt przejaskrawione. W pierwszym opowiadaniu bardzo szybko można wywnioskować, kto jest winny, więc zakończenie po prostu rozczarowuje. Druga historia prezentuje się nieco lepiej, fakty nie są już tak jednoznaczne, a i zakończenie (a dokładniej epilog) jest w porządku.

Na pewno nie polecam ludziom, którzy przyzwyczaili się do twardego Mordimera, z Kostuchem u boku, i którzy innej wizji inkwizytora nie zniosą. W tych dwóch opowiadaniach nasz bohater jest nieco fajtłapowaty i ma niesłychanie dziwne poglądy na świat.

Na wysokim poziomie jak zwykle stoi wydanie książki przez Fabrykę Słów. Okładka faktycznie nieco przekombinowana, ale zawartość jest świetna. Książce dałbym 6, bo to zdecydowanie nie jest poziom poprzednich części.
Redakcja Game Exe,

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją książki "Wieże do nieba"!

To moja pierwsza recenzja książki Jacka Piekary, aczkolwiek cykl o Mordimerze Madderdinie znam doskonale. "Ja, inkwizytor. Wieże do nieba" jest kolejnym tomem przygód inkwizytora, choć i tym razem nie doczekaliśmy się kontynuacji, a jedynie spojrzenia wstecz na to, co wydarzyło się wcześniej i dotąd czytelnikowi nie było znane.... Czytaj dalej!

Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!

Wczytywanie...