Chciałbym sobie kupić jakiś fajny koncert Davida Bowiego na DVD. Macie może jakiś do polecenia?
[Dodano po godzinie]
Ok, poszperałem na wiki i znalazłem:
*
Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
*
Serious Moonlight
*
Glass Spider
*
A Reality Tour
Najbardziej interesujące utwory są chyba na Serious Moonlight, chociaż nie ma jednego z moich ulubionych utworów Modern Love
Widział ktoś jakikolwiek z tych koncertów?
[Dodano po 4 miesiącach]
Koniec końców zakupiłem dwa koncerty - Serious Moonlight i Reality Tour. Lepszą pozycją jest zdecydowanie ten drugi, ale w pierwszym obejrzenie tańca Bowiego w Let's Dance jest bezcenne
Ogólnie refleksja moja jest taka, że ten facet im jest starszy, tym ma ciekawszy głos.
Co w ogóle sądzicie o Davidzie? Gość, który wybił się skandalami obyczajowymi jak Madonna czy też faktycznie ktoś, kto ma do zaoferowania coś innego? Moim zdaniem zdecydowanie to drugie. Czasem żałuję, że nie żyję w czasach, gdy odgrywał Ziggy'ego Stardusta. Oprócz solowych piosenek ma też wiele utworów wykonanych z innymi zespołami. Najsłynniejszym to będzie chyba nieziemskie Under Pressure z Queen. Ale tworzył też z takimi grupami jak Nine Inch Nails (I'm Afraid Of Americans), Pet Shop Boys (Hello Spaceboy), Placebo (Without You I'm Nothing) czy The Rolling Stones (Dancing In The Street).
Chodzą słuchy, że artysta ma się pojawić w Polsce. Zdecydowanie wybrałbym się na taki koncert.
I to jego oko...