Wiem, że trochę spóźniona odpowiedź dla komentarza powyżej, ale:
Walka mieczem powyżej 7 poziomu tylko na bagnie po stronie Dona
Topory uczy każdy ogr do maksimum
Kostury Mendoza, potem Carlos po stronie inkwizycji
Wszystko dobrze napisane nie mam zastrzeżeń..tylko mógłbyś napisać gdzie kto uczy (Głupie pytanie ale chodzi mi o to kto uczy Walki Mieczem powyżej 7 levela).
Nie wiem czy ma to jakiś wpływ ale gram Wojownikiem Inkwizycji.
Pozdro
Też mam uwagę:
Miecze:
6. można trzymać długie miecze w jednej ręce i walczyć z nimi z tarczą (lekkie zawsze można)
9. można trzymać dwuręczne miecze w jednej ręce i walczyc z nimi z tarczą (dwuręcznych używać można od początku gry a nie od 9 poziomu tej umiejętności)
Pozdrawiam,
Mam pewną uwagę... przy ogólnym opisie umiejętności walki toporem pisze, że są to sztuki dwuręczne i nie można ich nosić z tarczą, a chwilę potem przy 6 punkcie umiejętności sam przepisałeś z gry, że kategoria broni ciężkich jest zaliczana jako broń jednoręczna i w tym momencie można ponieść ją z tarczą... prosiłbym o dopisanie tylko, że... [...]uniemożliwiają noszenie tarczy, jednak dla odpowiednio wytrenowanego wojownika i to nie jest przeszkodą. - oczywiście możesz to inaczej ująć, chciałem tylko dać wzór
Zapraszamy do zapoznania się z artykułem "Walka", znajdującym się w dziale "Risen". Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!